VALİLİĞİN KARARINA BİR TEPKİ DE ÇAKIRÖZER’DEN; TEMİZ HAVA İSTEMENİN GÜVENLİK İLE NE İLGİSİ VAR?

CHP’li Çakırözer Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı yapılacak olan miting kararının güvenlik tehdidi gerekçe gösterilerek Valilik tarafından iptal edilmesini eleştirdi. Çakırözer, “ Temiz hava istemenin, geleceğine sahip çıkmanın OHAL ile güvenlik tehdidi ile ne ilgisi var” dedi.

VALİLİĞİN KARARINA BİR TEPKİ DE ÇAKIRÖZER’DEN; TEMİZ HAVA İSTEMENİN GÜVENLİK İLE NE İLGİSİ VAR?
22 Şubat 2018 Perşembe 16:54

Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından 24 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan ‘Termik Santrale Hayır’ mitingi Eskişehir Valiliğince güvenlik tehdidi gerekçe gösterilerek iptal edildi. Mitingin güvenlik tehdidi gerekçesiyle iptal edilmesini eleştiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “ OHAL uygulaması 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılmıştı. Temiz hava istemenin, geleceğine sahip çıkmanın OHAL ile güvenlik tehdidi ile ne ilgisi var? OHAL’in amacı bu mu?  Türkiye’nin dört bir yerinde her gün siyasi partiler mitingler, basın açıklamaları yapılıyor. Bunlar güvenlik riski oluşturmuyor mu?” dedi.

TEMİZ BİR ÇEVRE İSTEMEK EN DEMOKRATİK HAKTIR

Eskişehir’in geleceğini, temiz havasını, verimli topraklarını düşünen Eskişehirlilerin termik santral protestosunun ‘Afrin Operasyonu, terör tehdidi, milli güvenlik’ gibi gerekçeler öne sürülerek iptal edilmesi kabul edilebilir bir gerekçe olmadığını belirten Çakırözer şu eleştirilerde bulundu:  “Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam istemek, düşünceyi ifade etmek tüm yurttaşların en doğal, en demokratik hakkıdır. Tek istekleri sağlıklı bir çevre olan insanlara kim neden saldırsın, provoke etsin. Eskişehir halkı ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı kararlılıkla mücadele edecek bilince sahiptir. Tek istekleri temiz, sağlıklı bir çevre olan bu insanları, bizleri terör ile, güvenlik ile aynı kefeye koymak akıl karı, kabul edilebilir bir durum değildir. Türkiye’nin dört bir yanında her gün siyasi partiler tarafından yapılan mitingler, açıklamalar güvenliğimizi tehdit etmiyor mu? Alınan karardan bir an önce vazgeçilmeli, Eskişehirimizin geleceği için hep birlikte mücadele edilmelidir” dedi.  

MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK

Bir kez daha Eskişehir’de kurulması planlanan termik santral fikrinden vazgeçilmesi çağrısında bulunan Çakırözer, “Defalarca çağrıda bulunduk, ‘kömürlü santral yerine teknoloji geliştikçe maliyeti iyice düşen rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanılmalıdır’ diye. Cumartesi günü yapılacak olan mitingde de çağrımızı yenileyecek, ‘ Eskişehir kıymetlidir, Eskişehir’de termik santral istemiyoruz diyecektik. Ben bir kez daha çağrımızı yeniliyorum: Eskişehirimizin geleceğini düşünen herkes bu zehir santraline karşı. Eskişehirimizde zehir santrali istemiyoruz. Temiz havamız, suyumuz için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.