VALİ ÇAKACAK SU KAYNAKLARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Eskişehir’deki görevine başladığı günden itibaren mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarına devam eden Vali Özdemir Çakacak, yoğun işleri arasında fırsat buldukça kamu kurum ve kuruluşlarını yakından tanımak için çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor.

VALİ ÇAKACAK SU KAYNAKLARI HAKKINDA BİLGİ ALDI
14 Kasım 2017 Salı 11:03

DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Çakacak, yapılan çalışmalar, devam eden projeler ve su kaynakları hakkında Bölge Müdürü Murat Gül’den bilgi aldı.

Müdürlüğe gelişi esnasında Bölge Müdürü Murat Gül, bölge müdür yardımcıları ve şube müdürleri tarafından karşılanan Vali Çakacak’a daha sonra toplantı salonunda bölge müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında brifing verildi.

İlk olarak Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları harita üzerinde inceleyen Vali Çakacak, daha sonra brifing salonuna geçerek Bölge Müdürü Gül’den detaylı bilgi aldı.

Müdür Gül verdiği bilgilerde, “Bölge Müdürlüğümüzün görev alanını teskil eden Eskişehir, Adapazarı, Bilecik, Kütahya illerinin toplam yüzölçümü 34.652 km² olup, bu alanın 26.814 km² si Sakarya havzasına, 1.580 km² si Gediz havzasına, 5.975 km² si Susurluk havzasına 283 km² si ise Batı Karadeniz havzasına girmektedir.” dedi

Bölge hudutları içerisinde yer alan geniş tarımsal alana dikkat çeken Müdür Gül, bölge illerinin sulama ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Müdür Gül, kurumun tarihçesini ise şu sözlerle anlattı:

“DSİ 3. Bölge Müdürlüğü, 1954 yılında İç Anadolu Bölgesinde kurulmuş olup, Eskişehir ili merkez olmak üzere; Kütahya, Bilecik, Sakarya illeri ile Ankara ilinin Polatlı, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinin Sakarya Nehri kıyısında kalan 27 yerleşim birimi görev alanı içerisinde yer almaktadır.”

Verdiği bilgilerden dolayı Müdür Gül’e ve ilgili birim yetkililerine teşekkür eden Vali Çakacak, insanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi, bitkisel ve hayvansal ürünlerden daha çok fayda sağlanabilmesi için “Suyun” önemli olduğunu söyledi.

Toplantının ardından Vali Çakacak, kurumun içerisinde yer alan Su ve Toprak Analiz Laboratuvarını gezdi. Daha sonra sosyal tesis ve spor alanlarında incelemeler yapan Vali Çakacak’a ziyaret anısına Bölge Müdürü Gül, DSİ Bentspor’un formasını takdim etti. İncelemelerden sonra ziyaretini sonlandıran Vali Çakacak, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nden ayrıldı.   

Vali Özdemir Çakacak, DSİ Bentspor bayan voleybol takımının antrenmanını izledi.

Yoğun işleri arasında fırsat buldukça kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden Vali Çakacak, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nü ziyareti esnasında DSİ Bentspor bayan voleybol takımının antrenmanını izleyerek, çalışmalar hakkında tecrübeli antrenör Kazım Tokat’tan bilgi aldı.

Yeni sezona çok iyi hazırlıklarını dile getiren Tokat, DSİ Bentspor bayan voleybol takımının genç kadrosu ile büyük başarılara imza atmak istediklerini kaydetti. Oyuncularının çok yetenekli olduğundan bahseden Tokat, sporcuların aynı zamanda başarılı birer öğrenci niteliğine sahip olduğunu belirtti.  

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek ve sporun bir yaşam kültürü haline getirilmesini sağlamak adına, toplumda herkesin üzerine belirli görevler düştüğünü hatırlatan Vali çakacak, “Sizler, bizim gözbebeğimizsiniz. Spor, hem vücut hem de zekâ gelişimine olumlu katkı sağlamaktadır. Bizler, gençlerimizin zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı yetiştirilmesine büyük önem veriyoruz. Sağlıklı bir yaşam, fiziksel ve ruhsal gelişim açısından spor yapmak son derece önemlidir.” dedi.

Antrenman arasından başarılı bayan voleybolcularla sohbet eden Vali Çakacak, aynı zamanda sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu ve onların hayata dört elle sarılmalarına vesile olduğunu vurguladı. Kendisinin de sporun içinden geldiğini bildiren Vali Çakacak, gençlik yıllarında amatör futbol oynadığını söyledi. Sporculara çeşitli nasihatler veren Vali Çakacak, “Gençliğinizin kıymetini bilin. Güzel bir hayat yaşatın. Büyüklerinize saygılı olun, küçüklerinizi sevin. Her alanda bizlere büyük onur yaşatan gençlerimizle Türk Milleti olarak büyük gurur duyuyoruz. Sizlere, hem eğitim hayatınızda hem de spor hayatınızda üstün başarılar diliyorum.” diye konuştu.  

Vali Çakacak, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Vali Özdemir Çakacak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Müdürlüğü ziyaretinde Vali Çakacak’ı,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, müdür yardımcıları ile şube müdürleri kapıda karşıladı. Daha sonra kurum içerisindeki birimleri gezen Vali Çakacak personelle tanıştı. Ardından Müdür Çelik’in makam odasında bir süre dinlenen Vali Çakacak’a yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında toplantı salonunda brifing verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür Çelik, “Amacımız, bütün kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde çalışarak, hep birlikte şehrimize hizmet etmektir.” dedi.

Toplantıda Müdür Çelik; 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu, imar planları,  müdürlük tarafından gerçekleştirilen yapım çalışmaları, sanayi tesislerinin çevresel denetimleri hakkında Vali Çakacak’a bilgi verdi. Bakanlığın sorumluluk alanında bulunan tüm iş ve işlemlerin titizlikle yerine getirilmeye çalışıldığı aktaran Müdür Çelik, 2017 yılı yatırım programları hakkında da ayrıntılı bilgiler sundu.

Verdiği bilgiler için Müdür Çelik’e ve ilgili birim amirlerine teşekkür eden Vali Çakacak, toplantının ardından müdürlük binasından ayrıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.