VALİ ÇAKACAK MUHTARLARI AĞIRLADI

Öğretmenevi’nde muhtarlarla bir araya gelen Vali Özdemir Çakacak, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını devletin kurumlarına iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devlet millet bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır” dedi.

VALİ ÇAKACAK MUHTARLARI AĞIRLADI
19 Ekim 2017 Perşembe 12:08

19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle, Vali Özdemir Çakacak Öğretmenevi’nde muhtarla biraraya geldi. Muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, “Yönetim anlayışımızda muhtar; devletin vatandaşa dokunan sıcak eli ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk kapıdır. Muhtarlar yerel yönetimlerin çok önemli bir parçası olarak halkımıza çok yakındır. Vatandaşlarımızın dertlerine, sevinç ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletin yetkililerine ve kurumlarına iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devlet millet bütünleşmesinin de temel harcını oluşturmaktadır. Son yıllarda muhtarlarımızın idari ve ekonomik standartlarının yükseltilmesi ve devlet birimleriyle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi; sadece muhtarlarımıza değil, vatandaşlarımıza götürülen hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik, modern ve çağdaş bir anlayışı da beraberinde getirmektedir” dedi.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Devlet yetkililerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhtarlara karşı gösterdiği ilgi ve alaka sebebiyle teşekkür eden Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Ali İrfan İbiş, “5339 sayılı belediye kanunun 9. Maddesinde değişikliğe gidilerek, muhtarlarımızın çalışma ofislerinin her türlü giderinin ve tadilatlarının yapılmasının belediyelerin insiyatifinden çıkarılarak devlet dairesi olarak tanımlanmalı giderlerimizin devletimiz tarafından karşılanması sağlanmalıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.