UZLAŞTIRMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Vali Özdemir Çakacak, yakın zaman önce kurulan Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği (ES-UZ-DER) Başkanı Muharrem Akaydın ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

UZLAŞTIRMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ
08 Şubat 2019 Cuma 12:08

Tarafların tamamen bağımsız uzlaştırmacı sayesinde vardıkları uzlaşmanın aynı zamanda toplumsal barışa da katkı sağlayacağını belirten Vali Çakacak, uzlaştırma müessesesinin toplum üzerinde önemli faydalarının olacağını ifade etti. Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği Başkanı Akaydın’a ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunan Vali Çakacak,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta kuruluş aşamalarını tamamlayarak dernek faaliyetlerine başladıklarını belirten Başkan Akaydın ise amaçlarını şu şekilde açıkladı: “Ülkemizin, toplumsal yaşantımızın, demokrasi kültürümüzün, özel hayatımızın, sivil toplumun ve son olarak Hukuk Sisteminin ihtiyacı olan Uzlaştırma kültürünün ve hukuksal alt yapısının yerleşmesi ve yayılması bunun yanında uzlaşma ve uzlaştırmacılık konusunda; sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak istiyoruz.”

Uzlaştırmacıların Avukatlardan ve Hukuk öğrenimi görmüş diğer fakülte mezunlarından oluştuğunu bildiren Başkan Akaydın, tüm uzlaştırmacıları üye yaparak etkili bir sivil toplum kuruluşu olmayı amaçladıklarını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.