Türkiye’yi sarsacak utanç listesi!

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğu tespit edildi.

Türkiye’yi sarsacak utanç listesi!
17 Ocak 2018 Çarşamba 14:29

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne beş aylık süreçte yaşı 18’in altında 115 çocuğun hamile olarak gediği tespit edildi. 38 çocuk 15 yaşından küçük. Valilik soruşturma izni vermezken, durumu ortaya çıkaran memur sürgün edilip hakkında inceleme başlatıldı.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre 2012 yılından beri hastanede görev yapan sosyal hizmet uzmanı Ş.İ.N. (33), geriye dönük yaptığı incelemede 1 Temmuz 2001 doğumlu bir çocuğun hamile olduğuna ilişkin kayıtların hastane sisteminde ve sosyal hizmet biriminde tutulmadığını fark etti.


18 yaş altındaki hamile çocuklara ilişkin bilgilerin adli birimlere ulaştırılması zorunlu olduğundan Ş.İ.N., hastanede psikolog olarak çalışan I.Ö. ile birlikte durumu tutanak altına aldı. İkilinin imzaladığı tutanaktan sonra Ş.İ.N. geriye dönük inceleme yaptı.

Hastaneye 1 Ocak 2017 ile 9 Mayıs 2017 arasında gelen 115 çocuğa ilişkin kayıtlar tek tek incelendi. Hamile olduğu tespit edilen 115 çocuktan 77’sinin 15 yaşın üstünde, 38 çocuğun ise 15 yaşından önce hamile kaldığı anlaşıldı.

15 yaş altı hamileliğin rıza aranmaksızın çocuğun cinsel istismarı kapsamında olduğu belirtilen 12 Haziran 2017 tarihli tutanak da Ş.İ.N. ve I.Ö. tarafından imza altına alındı.

Tutanakta, yasal sorumluluğun, bildirimi yapmayan sosyal hizmet uzmanı N.D.’ye ait olduğu öne sürüldü. Durum hastane yönetimine bildirildi. Ancak, bildirime rağmen işlem yapılmaması nedeniyle Küçükçekmece başsavcılığına ihbarda bulunuldu. Ş.İ.N.’nin savcılığa yaptığı başvuruda şüphelilerin ‘kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ suçunu işledikleri öne sürüldü. Anılan suç bir yıl hapis cezasını gerektiriyor. Çocuğun 15 yaşından küçük olması halinde verilecek ceza yarı oranında artırılıyor.

Valilik soruşturma izni vermedi!

Savcılığın talebiyle sorumlu görülen başhekim yardımcısı A. A. ve N.D. için İstanbul valiliğinden soruşturma izni istendi. Ancak valilik 4 Aralık 2017 tarihli yazısıyla talebi reddetti. Valilik yazısında, kayıtlara göre adli görevin ihmal edilmediği, görevliler hakkında görevi kötüye kullanma suçunun oluşmadığı kaydedildi.

İkisi 13 yaşındaymış

Valiliğin kararının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne avukat Erkan Akça’nın imzasıyla 2 Ocak’ta itiraz başvurusu yapıldı. 115 hamile çocuğa ilişkin kayıt listesine göre 2003 doğumlu, yani söz konusu tarih aralığında 13 yaşını henüz tamamlamış iki çocuk da listede bulunuyor. Listede yer alan çocuklardan 11’inin 2002 doğumlu olduğu anlaşıldı.

Doğum tarihinden hastaneye geliş tarihine dek bir dizi bilginin yer aldığı listede yer alan çocuklardan 39’u ise, Suriye’deki savaş nedeniyle Türkiye’ye göç eden ailelerin çocukları.

İhmali değil, ihbarı yapana inceleme ve sürgün

Önce tutanak tutan, daha sonra konuyu savcılığa bildiren Ş.İ.N. hakkında inceleme başlatıldı. Ş.İ.N. inceleme görevlisi doktor M. A.’ya geçen 26 Aralık’ta verdiği ifadede, 18 yaş altındaki hamile çocuklara ait kayıtların birim dışında çalışan hiç kimseyle paylaşılmadığını kaydetti. Hakkında inceleme yürütülen Ş.İ.N.’nin görev yeri iki kez değiştirildi.

Hastanenin üst düzey bir yetkilisi, soruşturma sonunda, ‘ihmal’iddiasının olmadığına ilişkin rapor çıktığını söyledi. Raporun kendisine sunulmadığını, ancak sözlü olarak bilgi aldığını aktaran yetkili, “İhbarın yalan olduğu konusunda belgelerde var kanıtlar da var. İdari soruşturmayı yapan bey de gördü bunlar yapılmış sonucu bize intikal etmedi o raporu ben bile görmedim yani. Raporu bize bakanlık gönderir” dedi.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasının ardından KİT'ler de kadroya alınacak mı? sorusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.  KİT’lerin kadrosu ile ilgili son dakika gelişmeleri ardı ardına geliyor. KİT’ler de tıpkı taşeron işçiler gibi kadro istiyor. Başbakan Yıldırım KİT’lere kadro düzenlemesi ile ilgili konuştu. İşte detaylar…

KİT’LERE KADRO GELECEK Mİ?

Başbakan Binali Yıldırım, “KİT’lerin mülkiyeti Hazine’ye bağlı. Hazine, KİT’te taşeron olarak çalışanlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında da açılan kadrolarda uzun süredir KİT’lerde hizmet veren ve taşeron olarak tabir edilen vasıflı elemanlar istihdam edilecek. Böylelikle sorun çözülmüş olacak. Düzenleme etap etap gerçekleşecek ve hemen başlayacak” dedi.

Katıldığı bir tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, KİT’te çalışan taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, “Buradaki çalışanların memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. KİT’lerin mülkiyeti Hazine’ye bağlı. Hazine, KİT’te taşeron olarak çalışanlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında da açılan kadrolarda uzun süredir KİT’lerde hizmet veren ve taşeron olarak tabir edilen vasıflı elemanlar istihdam edilecek. Böylelikle sorun çözülmüş olacak. Düzenleme etap etap gerçekleşecek ve hemen başlayacak” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NELER SÖYLEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde KİT’ler hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “KİT’ler ve BİT’ler, bakın bu konuda yanlış bilgilendirmeler var. Biz KİT’lerde de BİT’lerde de şu anda çalışanların durumu neyse taşeronda olanların durumu da aynen onların durumuna dönecektir. Zira bizim buradaki operasyonumuz aradaki adeta komisyoncuyu kaldırmaktır ve bunları kaldırarak nasıl ki KİT’ler şu anda mevcut elemanlarını belli bir şekilde değerlendiriyorsa, BİT’ler nasıl değerlendiriyorsa şimdi bu taşeronda olanlarda bu şekilde yapılacak, imkânlarla birlikte oranın elemanı olacak” açıklamasında bulundu. (Sözcü)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.