Türkiye Hayvanat Bahçesi Birliği’nin ilk adımı Eskişehir’de atıldı

Kurulma çalışmaları süren Kocaeli Hayvanat Bahçesi ile Bursa ve Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilileri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde teknik incelemede bulundular. Karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştirildiği gezide Türkiye Hayvanat Bahçeleri Birliği’nin kurulması kararı alındı. Konuk hayvanat bahçesi yetkilileri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ile görüşerek desteğini aldılar.

Türkiye Hayvanat Bahçesi Birliği’nin ilk adımı Eskişehir’de atıldı
08 Mart 2018 Perşembe 18:29

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin konukları bu kez Bursa, Kocaeli ve Darıca Hayvanat Bahçelerinden uzmanlar oldu. Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine düzenlenen teknik konuklardaki inceleme gezisinde henüz kurulmamış olan Türkiye Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği için çalışmalara başlanması kararına varıldı.

      

     Teknik inceleme gezisine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Nermin Tol, Kartepe’de kurulacak olan Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, Bursa Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nermin Sığırcı ve yetkililerle Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Can Bodur katıldı.

      Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kısa bir süre teknik inceleme gezisine katılan konuklara  eşlik etti. Kurulacak olan Türkiye Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği için her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, başarılar diledi

      Kendilerinin de Doğal Yaşam Parkı kurduklarını belirten, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Nermin Tol, “Ülkemizdeki tüm hayvanat bahçelerine teknik gezi yapıyoruz. Daha işin başındayız. Burayı ilk kez görüyoruz ve çok beğendik. Gerçekten estetik güzelliği var. Hayvanların çok mutlu olduğu belli, yaşam alanlarında keyifle oturuyorlar. Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nin çok ilgi gördüğünü anlıyoruz. Tabii ki en büyük arzularımızdan birisi de, Türkiye Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’ni hep birlikte kurmak istiyoruz. Burada Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve Darıca Hayvanat Bahçeleri olarak, iyi bir ekip olduk. İnşallah bu ekibi diğer illerdeki Hayvanat Bahçelerini de katarak, daha da geliştirmek arzusundayız. Çünkü insanlar burada mutlu oluyorlar. Doğadan uzak insan mutsuzdur. Doğal yaşam alanlarının insanların hem psikolojik, hem de fizyolojik durumları konusunda etkin olduğuna, doğadan kopmamanın gerektiğine inanıyoruz. Hepimiz doğada olalım, bütünleşelim. Daha çok sevgi dolu bir toplum olacağımıza eminiz. Bu nedenle bu tür Doğal Yaşam Parklarının her yerde çoğalmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’e ve ekibine bizi ağırladıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

     Teknik geziye katılan Bursa Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nermin Sığırcı, geliş nedenlerinin gelişmeleri birlikte takip etmek ve birlik, beraberlik içinde çalışmaların, deneyimlerin birbirlerine aktarmak olduğunu ifade ederek, Eskişehir Hayvanat Bahçesi’ni çok güzel bulduklarını söyledi. Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Can Bodur ise, teknik geziyle bir grup sinerjisi yaratmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Burada bir araya gelerek, kurmayı düşündüğümüz Türkiye Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’nin ilk adımlarını attık. Bir kaynaşma toplantısı oldu. Hep beraber sıcak bir atmosferde çok mutlu olduk. Çok güzel bir parkta incelemeler yapıyoruz, değişik fikirler ortaya atıyoruz. Bu birliktelik bizim için çok önemli. Birbirimizin hatalarından ve deneyimlerinden faydalanan, sürekli yardımlaşan bir grup olarak çalışmak amacındayız. Eskişehir’de pırıl pırıl, çok güzel bakılmış. Çok iyi işleyen ve çok güzel bir alana yayılmış, çok başarılı bir Doğal Yaşam Parkıyla karşılaştık ve gurur duyduk”  şeklinde konuştu.

.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.