Türk Vatandaşı olmak kolaylaştı: 250 bin dolarlık ev alan vatandaş olabilecek

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için gerekli yatırım limitleri altıda bire varan oranlarda indirildi.

Türk Vatandaşı olmak kolaylaştı: 250 bin dolarlık ev alan vatandaş olabilecek
19 Eylül 2018 Çarşamba 10:06

Karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte yeni düzenlemeler:

 En az 500 bin dolar sabit sermaye yatırımı yapan bir yabancı, vatandaş olabilecek. 2016’da çıkarılan önceki yönetmelikte yatırım limiti 2 milyon dolardı.

 En az 250 bin dolar tutarında gayrimenkul alan (3 yıl satmamak koşuluyla) bir yabancı vatandaş olabilecek. Eski yönetmelikte koşul 1 milyon dolardı.

 Türkiye’deki yatırımıyla en az 50 kişilik istihdam oluşturan bir yabancı vatandaş olabilecek. Eski yönetmelikte bu koşul 100 kişiydi.

En az 500 bin dolar mevduatı Türk bankalarında üç yıl tutanlar vatandaş olabilecek. Bu koşul önceki yönetmelikte 3 milyon dolardı.

En az 500 bin dolar tutarında devlet tahvili alıp üç yıl elinde tutan yabancı vatandaş olabilecek. Bu koşul eski yönetmelikte 3 milyon dolardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.