Tüm Bel - Sen Şube Başkanı Ergün Uzun: Üyelerimize yönelik asılsız açıklamaları şiddetle kınıyoruz

Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan’ın açıklamalarına yanıt Tüm Bel Sen Şube Başkanı Ergün Uzun’dan geldi. Uzun, isim vermeden Özcan’ın yapmış olduğu açıklamaları asılsız ve mesnetsiz olarak nitelendirdi.

Tüm Bel - Sen Şube Başkanı Ergün Uzun:   Üyelerimize yönelik asılsız açıklamaları şiddetle kınıyoruz
08 Ağustos 2018 Çarşamba 14:18

Demokrat Parti İlçe Başkanı Hüseyin özcan'ın odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur ile ilgili olarak ortaya attığı iddilara yanıt Tüm Bel Sen'den geldi. Şube Başkanı Ergun uzun ve sendika üyeleri bir basın açıklaması yaparak özcan'ı kınadı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Üyelerimize ve bürokratlarımıza yönelik asılsız ve mesnetsiz açıklamaları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerle ile ilgili siyasi partilerin basın açıklamaları her geçen gün biraz daha hız kazanarak devam ediyor. Tabi ki belediyeler yaptıkları ve yapmadıkları ile ilgili beş yıllık sürecin hesabını halka sandıkta vereceklerdir. Ancak son günlerde bazı siyasi parti temsilcileri belediyeler ile ilgili basın açıklaması yaparken kantarın topuzunu biraz kaçırarak belediyelerde çalışan üyelerimiz ve bürokratlarımız ile ilgili asılsız ve mesnetsiz beyanatlarda bulunmaktadırlar. Biz 657 sayılı devlet memurlarının işe başlama ve işten ayrılma koşulları İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile yapılmaktadır. Yani özgeçmişinde bir sıkıntı olan kişinin devlet memuru olabilmesi yasal olarak mümkün değildir. Bu açıklamaları yapan siyasi parti temsilcilerinin bu konular basınla paylaşmadan önce İçişleri Bakanlığı’ndan öğrenmesi daha akılcı olur diye düşünüyoruz. Siyaset uzun soluklu bir yarış olduğu kadar, terbiye ve ahlaki koşulları da içerisinde barındıran bir kurumdur. Yapılan basın açıklamaları ile halımızı yanıltma ve kafa karışıklığı faydasız ve beyhude işlerdir. Eskişehir halkı çok akıllı bir yapıya sahiptir. Kimsenin yönlendirmesi ile sandığa gitmez. Buradan bir kez daha tüm siyasi partilere seslenmek istiyoruz. Demokrasinin gereği olan basın açıklamalarını tabi ki yapacağız ve yapacaksınız ama kimseyi suçlamadan ve zan altında bırakmadan. Hele ki emeği ile çalışan ve evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan biz kamu emekçilerini siyasete alet etmeden, biz yerel yönetimlerde çalışan kamu emekçilerinin tek ve yegane temsilcisi Tüm Bel – Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumaya devam edecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.