TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL “TERCİHİM ESKİŞEHİR-ZİRVE SÖYLEŞİLERİ” NİN KONUĞU OLDU

Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin bir araya gelerek oluşturduğu Tercihim Eskişehir platformunda Üniversite Öğrencilerinin Tercihlerini oluşturma konusunda yardımcı olmak amacıyla düzenlenen son zirve görüşmesinin konuğu TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal idi.

TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL “TERCİHİM ESKİŞEHİR-ZİRVE SÖYLEŞİLERİ” NİN KONUĞU OLDU
07 Ağustos 2020 Cuma 12:02

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Danışmanı Prof. Dr. Abidin Kılıç tarafından yapılan görüşmede, Prof. Dr. Mandal tercih yapacak öğrencilere hitaben “Öncelikle bu pandemi döneminde sınava girmiş ve tercih yapma noktasına gelmiş tüm öğrencilere başarılar dilerim. Umarım öğrencilerimize bu toplantının katkısı olur. Üç üniversitemizin, doğduğum bu şehirde bir araya gelerek oluşturduğu bu platform, bu yenilikçi girişim için üniversitelerimizin Rektörlerini tebrik ediyorum. Tercih aşamasında olan öğrencilerimizin aileleri bilgi almak, danışmak için bana geldiğinde ya da bana ulaştığında anne baba yerine öğrencimizle konuşmayı tercih ediyorum. Çünkü onlar kendilerini daha iyi ifade edebiliyor. Adaylarımızın elinde aldıkları puanlar var, bu önemli ve bu puanı iyi değerlendirmek gerekiyor. Eskişehirli olmak benim için önemli. Eskişehir’de iyi bir üniversite ortamı var. Çünkü bir üniversite öğrencisi için Hocaya ulaşmak çok önemlidir. Bu kurumların kendini geliştirmesi için de önemlidir. Üniversitenin ve şehrin size sunabildiği imkânlar önemli. Şehrin sanayi imkânları, sosyal imkânları önemli. Eskişehir de bir sanayi şehri, bir kültür şehri, bir tarih şehri. Ulaşım noktası aynı zamanda ki birçok noktaya kolaylıkla ulaşılabilir. Bu ortak paltform önemli çünkü inanıyorum ki devamı gelecektir. Örneğin ben geçmişte Osmangazi Üniversitesi’nde de ders vermiştim ve halen onlar ile irtibat halindeyim” dedi.

Prof. Dr. Mandal, “Ailelere çocuklarını Eskişehir’e gönderebileceklerini rahatlıkla söyleyebilirim. Eskişehir’in bilinen özelliklerinin yanı sıra bu şehirde iyi proje yapan hocalarımız da var ki bu öğrencilerimiz için de önemli. Eskişehir’de bir kavram daha var. Eskişehir’de size en az sorulardan birisi “nerelisindir?” dir. Çünkü Eskişehir’de böyle bir ayrım yoktur”.

Prof. Dr. Mandal şehrimizdeki üç üniversitemizi değerlendirirken de “Bu üç güzide üniversitemizi değerlendirmek gerekirse, sağlık bilimleri, sosyal bilimleri, fen ve mühendislik bilimleri gibi ihtisaslaşan bir yapı var. Bunların hepsi bir arada da olabilir. Eskişehir’de ihtisaslaşma güçlü ancak ortak iş yapabilme de çok önemli. Karmaşık sorunları çözerken çok disiplinli çerçeveden bakmak, teknolojik ve sosyal bilimler açısından da ele almak gerekir. Burada önemli bir bakış açısı da ihtisaslaşmayı önemserken birlikte iş yapmayı da önemle ele almak gerekir. Bu oluşturulan platformun, girişimin devamı gelmeli. Rektörlerimizden devamını bekliyoruz. Ancak zor problemlerin çözümü böyle mümkün. Üç üniversitemizin kendilerince güçlü oldukları kulvarlar var. Ancak birlikte olduklarında, ortak platformlarda iş birliği ile kendilerini geliştirebilirler. Tercih için bir araya gelebilen üniversiteler ortak çalışmalar için de bir arada olabilmeli. Eskişehir’e geldiğimde bunu izliyor olacağım. Devamını bekliyorum. Araştırma alt yapısı olarak üç devlet üniversitemiz yetkinliğe sahip ve hoca kalitesi Türkiye ortalamasının üzerinde. Üç üniversitemiz birlikte çalışabilir. Bu başarılabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.