Toprak Koruma Kurulu Alpu Ovası için yeniden toplanacak mı?

Danıştay geçen yıl Toprak Koruma Kurulu ile ilgili yönetmelikte yapılan ve tarım arazilerine termik santral yapılmasının önünü açan değişikliğin yürütmesini durdurdu. Şimdi gözler Toprak Koruma Kurulu’na çevrildi. Kurulun ilerleyen günlerde yeniden toplanması bekleniyor.

Toprak Koruma Kurulu Alpu Ovası için yeniden toplanacak mı?
01 Ağustos 2018 Çarşamba 09:33

Eskişehir’de yer alan birinci sınıf tarım arazilerinin yüzde 40’ının yer aldığı Alpu Ovası’nın tarım dışı kullanımının oylandığı toplantı Eskişehir Valiliği’nde gerçekleştirilmiş, yeni yönetmeliğe göre toplanan kurulda 3 ret oyuna karşı 6 evet oyu kullanılmış ve Alpu Ovası birinci derece tarım arazisi kapsamından çıkarılmıştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 24 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan “Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelik Değişikliği” ile Toprak Koruma Kurulu için üçte iki çoğunlukla karar alma şartı, beşte üç olarak değiştirilmişti. Ayrıca kurulun, kamuya ait enerji ve ulaşım yatırım projelerinde, kararlarını toplantıya katılan üyelerin çoğunluğu ile alabilmesinin de yolu açılmıştı.

Ziraat Mühendisleri Odası yönetmeliğin 6. Maddesinin 1/c bendinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle yargı yoluna başvurdu. Danıştay 10. Dairesi söz konusu yönetmelik değişikliğinin hukuka aykırı olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.