THY YENİ UÇAĞINA SİVRİHİSAR İSMİNİ VERDİ

HY'nin filosuna katılan yeni Airbus A321 Neo tipi uçak TC-LSH kuyruk tescili ile  Sivrihisarlıların anısını gökyüzünde yaşatacak.

THY YENİ UÇAĞINA SİVRİHİSAR İSMİNİ VERDİ
24 Eylül 2019 Salı 00:41

THY'nin filosuna katılan yeni Airbus A321 Neo tipi uçak TC-LSH kuyruk tescili ile  Sivrihisarlıların anısını gökyüzünde yaşatacak.  Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü töreninde, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile beraber THY Yönetim  Kurulu Başkanı İlker Aycı ile telefonda görüşerek müjdesini verdiği, Sivrihisar isminin  THY’ye ait bir uçağa verilmesi işlemi bugün gerçekleşti.  Türk Hava Yolları, filosuna kattığı yeni Airbus A321 NEO tipi uçak TC-LSH kuyruk tescili uçağa, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin zorlu şartlarında Sivrihisar halkı tarafından orduya bağışlanan "Sivrihisar Teyyaresi"nin adını verdiğini açıkladı.  Konu hakkında bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Kurtuluş  Savaşı'nda Anadolu halkının fedakârlık sembolü olan Sivrihisar Tayyaresi’ni, 1921 yılında Sivrihisar halkının kendi aralarında topladığı para ile orduya aldığını belirterek; “Sene 2019,  Sivrihisar uçağı Türk Hava Yolları filosunda şanlı bayrağımızı taşıyacak!” ifadesiyle haberi  kamuoyuyla paylaştı.  Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ise yaptığı açıklamada: “İstiklâl mücadelesine  sadece canlarıyla, kanlarıyla değil, aynı zamanda TBMM ordusuna bir uçak bağışlayarak katılan vefakâr Sivrihisar halkına hayırlı olsun. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı  İlker Aycı başta olmak üzere, vefaya vefa ile cevap veren bütün THY yönetimine, Sivrihisar halkı adına müteşekkir olduğunu belirtirim.” dedi.  Sivrihisarlıların, zor şartlarda satın aldığı ve 1921 yılında Türk Ordusu’na armağan ettiği uçağın çift kanatlı, Bregue 14-2B tipi uçak olduğu biliniyor.


Etiketler; #sivrihisar #THY
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.