“TERMİK SANTRAL SAĞLIĞIMIZI BOZACAK”

Eskişehir Kadınları Platformu üyeleri, Eskişehir’e kurulması planlanan termik santrale ‘hayır’ dedi.

“TERMİK SANTRAL SAĞLIĞIMIZI BOZACAK”
21 Aralık 2017 Perşembe 16:05

Özdilek Sanat Merkezi Gökkuşağı Kafe'de bir araya gelen platform üyeleri, kömürlü termik santralin zararlarına dikkat çekti. Platform adına açıklama yapan Şule Yapar, ülkemizdeki ve dünyadaki kömürlü termik santraller nedeniyle başta kanser olmak üzere diğer hastalıkların ve ölüm olaylarının arttığını, tarım arazilerinin yok olduğunu söyledi. Yapar, “İşte tüm bu nedenlerle Eskişehir Kadınları Platformu olarak, endişelerimizi dile getiriyor, kentimizi bu zararlara karşı koruma kararlılığında olduğumuzu kendimize duyduğumuz sorumluluk bilinciyle kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Santral, sağlığımızı bozacak

Yapar, Tepebaşı ilçe sınırları içine kurulması planlanan kömürlü termik santralin bacalarından çıkan zehirli duman, küller ve partiküllerin rüzgarın da etkisiyle kilometrelerce uzağa sürükleneceğini, böylece santralin sadece kurulduğu bölgeye değil tüm şehre zarar vereceğini ifade etti. Ağır metal içeren baca gazları ve küllerin havaya, toprağa ve suya karışarak tüm canlıların yaşamsal tehditle karşı karşıya kalacağını belirten Yapar, “Küllerin karıştığı sular, Eskişehir’in verimli topraklarına, hayvanların yiyeceklerine, içme sularına karışacak ve kentimiz günden güne hastalanacaktır. Başta kanser olmak üzere kısıklık, koah, Alzheimer, erken bunama, kas hastalıkları, işitme bozuklukları ve daha nice hastalıklar artacaktır. Yine anne ve bebek ölümleri, sakat ve erken doğumlar, çocuklarda zihinsel ve gelişim bozuklukları günden güne artış gösterecektir” diye konuştu.

Enerji doğayla barışık da elde edilir

Dünyadaki gelişmiş ülkelerinin kömürlü termik santral yerine güneş, rüzgar gibi doğayla barışık yapımı daha maliyetsiz ancak daha çok gelir ve verim elde etmeyi sağlayan alternatif enerji kaynaklarına yöneldiğine işaret eden Yapar, “Bizler, Eskişehir’i yok olma tehlikesiyle baş başa bırakacak olan bu termik santrale akıl ve bilimin önderliğinde hayır diyor ve kentimizdeki tüm kadınları hayır demeye çağırıyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.