TERMİK SANTRAL PROJESİ TAMAMEN İPTAL EDİLSİN

Saadet Partisi  Tepebaşı İlçe Başkanlığı  Alpu’ya yapılması planlanan termik santral meselesine değindi. Konu hakkında konuşan İlçe Başkan Yardımcısı Adil Keser, “Termik Santrali projesi tamamen iptal edilsin” dedi.

TERMİK SANTRAL PROJESİ TAMAMEN İPTAL EDİLSİN
24 Temmuz 2019 Çarşamba 16:09

Saadet Partisi olarak termik santral sürecinin tamamen iptal edilip artık gündemden çıkarılmasını istedik” diyen Keser,  “Yakından takip ettiğimiz ve Sizler aracılığı ile zaman zaman kamuoyuna da duyurduğumuz, Alpu Termik Santrali gündemden düşürülmeye çalışılıyor. 31 Mart Seçim sürecinde İktidar partisi yetkililerinin "Alpu Termik Santrali yapılmayacak" demelerine rağmen sondaj çalışmaları devam etmektedir. Sondaj çalışmalarının amacı ve çalışma sürecinin nasıl işletildiği yönünde de maalesef bir açıklama henüz gelmedi. Eskişehirli Vatandaşlarımızın karşı çıkmasına rağmen, ihaleleri defalarca iptal edilmesine rağmen, mahkeme süreci devam ediyorken sessiz sedası yürütülen sondaj çalışmaları bizleri endişelendirmektedir. Termik santral ilk anılmaya başladığı günlerden beri hep şunu söyledik: “Biz enerji üretimine karşı değiliz. Sadece verimli tarım arazilerimiz heba olmasın istiyoruz. Öte yandan bazı endişelerimiz var. Bunların en başında ise sürecin şeffaf yürütülmeyeceğine dair endişelerimiz var”. Şimdi ise haklı olarak, sondaj çalışmalarının amacını ve çevreye zarar verip vermediğini soruyoruz. Bakalım bir cevap alabilecek miyiz? Gerçi, geçtiğimiz Mayıs ayında Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP)  tarafından gündeme getirilen konular gündeme getirildi. Dile getirilen hususlar endişe vericiydi. Mesela, sondaj kuyularının yönetmeliklere uygun açılmadığını, oluşan atık çamurların Ağapınar Mahallesi'nde bulunan tarım arazisi niteliğindeki depolama alanına boşaltıldığı, sondaj kuyularından vidanjör ile çekilen çamurların Beyazaltın Mahallesi'nin yanındaki dere yatağına ya da Alpu-Bozan arasında izinsiz atık depolama alanına kaçak olarak döküldüğünü söylediler. Maalsef ESÇEP tarafından gündeme getirilen konulara bir henüz bir cevap alınamadı. Saadet Partisi olarak termik santral sürecinin tamamen iptal edilip artık gündemden çıkarılmasını istedik. Endişelerimizi ve şehrimize vereceği zararları sürekli gündeme getirdik. Bu konu hakkında farklı çözüm önerilerimizi dile getirdik. Şimdi ise bu talep ve çözümlerimiz yineliyor ve diyoruz ki, Alpu Termik Santrali projesi tamamen iptal edilsin” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.