TARIMSAL ÜRETİMDE YENİ DÖNEM

TÜRKŞEKER şeker pancarının yanında üretim döneminde sıkıntılar çekilen diğer tarımsal ürünlerin üretimine destek vermek amacıyla “Tarihi Adım Hububat Üretiminde Sözleşmeli Tarım” kampanyasını başlattı.

TARIMSAL ÜRETİMDE YENİ DÖNEM
28 Nisan 2020 Salı 13:44

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, “TÜRKŞEKER her zaman ayni ve nakdi desteklerle pancar üreticimizin yanında olmuş, verimli ve kaliteli pancar üretimini desteklemiştir. Toplumsal sağlık açısından özellikli bir ürün olan şeker üretiminde ülkemizin ihtiyacını karşılamıştır. Pandemi ile tarımsal üretimin ve ülkelerin kendi kendine yeterliliğin tekrar gündeme  gelmesi ile tarımsal üretimde önemli bir adım daha atılıyor. Başta Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlarımız olmak üzere TÜRŞEKER’e çiftçilerimiz adına teşekkür ederim.” Şeklinde açıklamada bulundu.

ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Hububat üretiminde TÜRKŞEKER sözleşmeli olarak arpa, buğday, mısır ve ayçiçeği üretmeyi de planladı.Prof. Günay “TÜRKŞEKER ile buğday, arpa, mısır ve yağlık ayçiçeği sözleşmesi yapan üreticilere, girdi temininde ve bakım işlerinde kullanmak üzere ürün bedelinin %20’si kadar faizsiz nakdi avans verilecek. Ayrıca sözleşmeli üretimle söz konusu ürünlere alım garantisi verilerek , TMO alım fiyatlarının %2 üzerinden fiyatlandırılacaktır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.