Suyumuz 86 farklı analizden geçiyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün 2017 yılında yenilenen ve kapsamı genişletilen Su Analiz Laboratuvarında bulunan cihazlarla farklı guruplardan 86 adet analiz yapılıyor.

Suyumuz 86 farklı analizden geçiyor
12 Ağustos 2018 Pazar 13:54

Su Analiz Laboratuvarında, Temiz Su Arıtma Tesislerine alınan ve şebekeye verilen suların kimyasal ve mikrobiyolojik analizi dışında, içme suyu temin edilen Porsuk havzasının su kalitesi kontrol noktalarından belirli periyodlarda numune alınarak analizler de gerçekleştiriliyor. Ayrıca ilçe ve mahallelerden gelen, şebekenin farklı noktalarından (cami, okul, aile sağlığı merkezleri…) alınan ya da şikâyet üzerine gelen su numunelerinin analizlerini gerçekleştiren ESKİ laboratuvar ekibi, laboratuvarda bulunan cihazlarla farklı gruplarda toplamda 86 ayrı analizi gerçekleştiriyor. Analizlerde suda arsenik, civa, kadmiyum gibi ağır metaller, siyanür, deterjan gibi parametreleri kontrol eden ekipler, aynı zamanda arıtılmış suda klorlama yan ürünleri olan kimyasal kirlenme belirtisi olan fenoller, mineral yağlar, pestisitler gibi değerleri de gözden geçiriyor.

     Eskişehir halkının temiz su kaynaklarından yaralanıp yararlanmadığının tespitinde dikkatle çalışmalarını yürüten ve alanında uzman personellerden oluşan Su Analiz Laboratuvarı, 2018 yılında başlayan akreditasyon çalışmalarına da halen devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.