SÜLLÜ: ÇİFTÇİNİN YARASINA MERHEM OLUN

Eskişehir’de Haziran 2019’da yaşanan sel ve dolu felaketi sonrası çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için mücadelesini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, çiftçilerin borçları ile ilgili Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz’ı Ankara’da ziyaret etti.

SÜLLÜ: ÇİFTÇİNİN YARASINA MERHEM OLUN
03 Kasım 2019 Pazar 12:22

4-16 Haziran 2019 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleşen sel ve dolu felaketleri sonrası çiftçinin yaralarının sarılması için, ilgili kurumlar ile görüşmelerine devam eden Süllü son olarak, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü’nü ziyaret etti. Sel ve doludan zarar gören çiftçilerin, son ödeme tarihi 31 Ağustos 2019 olan Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası borçlarını ödeyemediğini ve ödeyemeyecekleri borç tebligatları aldığını belirten Süllü, bir yandan da faiz işlediğinden borcun arttığını söyledi.

CHP Milletvekili Süllü, “Geçen yıla göre,  yüksek enflasyonla  % 40 artan tarım girdileri yükü altında olan, zararı karşılanmayan, geçen yılın sertifikalı tohum desteklerini daha alamayan;  vadesi gelen borçlarını ödeyemeyen çiftçimiz,  zor koşullar altında ayakta durmaya çalışıyor. Sayın Poyraz ile çiftçilerimizin sorunlarını paylaşarak borçların bir an önce ertelenmesi, faizlerin silinmesi ve borçlarının taksitlendirilerek yapılandırılması talebimizi ilettik.” dedi.

“Genel Müdürlüğün ödeme kolaylığı adı altında önerilen, borçları defaten ödemede %10 indirim ya da  % 25’ini ödeyerek taksitlendirme, çiftçinin aylık taksitleri ödeyemediği düşünüldüğünde, bir kolaylık sağlamamaktadır.” diyen Süllü,  borç ertelemesi ve faizlerin silinmesi yetkisi, Genel Müdürlükte olmadığından, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nı çiftçinin yarasına merhem olacak düzenlemeleri yapmaya davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.