STK’LARDAN VALİLİĞİN KARARINA TEPKİ

Afrin operasyonu ve güvenlik gerekçesiyle termik santrale karşı yapılacak olan mitingin Valilik tarafından iptal edilmesine tepki gösteren Günay Ayaz, “Eskişehir insanının medeni, hoşgörülü tavrını daha fazla zorlamayın. Yol yakınken bu projeden vazgeçin” dedi.

STK’LARDAN VALİLİĞİN KARARINA TEPKİ
22 Şubat 2018 Perşembe 16:29

24 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan fakat Valilik tarafından sınır ötesi operasyon ve güvenlik gerekçe gösterilerek izin verilmeyen ‘Eskişehir kıymetlidir. Kömürlü Termik Santral İstemiyoruz’ mitingi hakkında basın açıklaması yapıldı.

Mitingin iptal edilmesine tepki gösteren ve miting düzenleme kurulu adına açıklama yapan Günay Ayaz, “Türkiye ve Eskişehir’de ne yazık ki demokrasi ihlali, ayıbı yaşanmıştır. OHAL’in verdiği yetkilerle, sınır ötesi harekât ve güvenlik gerekçesine sığınarak, en doğal vatandaşlık hakkı olan düşünceyi ifade etme özgürlüğüne ve demokratik haklara müdahale edilmiştir. Ülkemiz böylesi zor bir süreçten geçiyorsa termik santral yapma kararınızı neden durdurmuyorsunuz? Her seferinde milletin iradesinden bahsedenler, milletin tepkisinden neden korkmaktadırlar? Siz termik santral kararınızdan vazgeçmedikçe, bizler sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri, Eskişehir’de yaşayanlar olarak bu proje iptal edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılması planlanan mitingde herhangi bir siyasi parti bayrağı ya da flaması olmayacağını tek gündemin kömürlü termik santral olduğuna dikkat çeken Ayaz, “Demokratik haklarımızı kullanarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Termik santralin yapılıp yapılmamasına bu şehirde yaşayanlar karar verecektir. Eskişehir insanının medeni, hoşgörülü tavrını daha fazla zorlamayın. Yol yakınken bu projeden vazgeçin” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.