SORUMLULAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELİ

KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü ve Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan 15 Temmuz darbe girişiminin 3. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

SORUMLULAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELİ
15 Temmuz 2019 Pazartesi 13:46

Alkan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 15 Temmuz 2016 tarihinde tanklar, savaş uçakları, helikopterler ile meclise, devlet kurumlarına ve halkın üzerine ateş açılmış, 251 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, iki binden fazla vatandaşımız yaralanmıştır. Bir kez daha darbe girişimini şiddetle kınıyor, başta siyasi ayağı olmak üzere darbenin tüm yönleriyle açığa çıkarılmasını ve sorumluların yargı önünde hesap vermesini istiyoruz” dedi.

“15 Temmuz ile yüzleşilmeden gerçek anlamda demokratik bir ülke inşa edemeyiz” diyen Alkan, “Ülke tarihinde darbe girişimleri ve darbelerle yüzleşmeyen iktidarlar mevcut durumu kullanıp hep Türkiye siyasetini dizayn etmişlerdir. Yakın tarihte de olan bu olmuştur. OHAL uygulamaları ile suçsuz binlerce insan adeta sivil ölümlere mahkum edilmiştir.  Son olarak FETÖ yapılanmasının devlet içindeki konumunu kimler sağladı? Siyaset kurumu bu konuda üzerine düşeni tarihsel olarak yerine getirmiş midir? Bu sorular cevaplanmadan 15 Temmuz ile yüzleşilmeden gerçek anlamda demokratik bir ülke inşa edemeyiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.