SİYASİ FİŞLEME ÇALIŞMASINA SON VERİN

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, 31 Mart Yerel Seçimlerinde görev alan, askeri işyerlerinde çalışan sivil personele yönelik yürütülen yasa dışı disiplin soruşturmalarını soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı. 

SİYASİ FİŞLEME ÇALIŞMASINA SON VERİN
16 Mayıs 2019 Perşembe 11:35

Savunma ve Güvenlik işkolundaki Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde yerel seçimlerinde görev alan personellerin isim listeleri ve görevlerinin sorulmasının  “siyasi fişleme” çalışması olduğuna dikkat çeken Dr. Jale Nur Süllü, “ Bakanlığı’nın hukuk tanımazlığının kabul edilemez olduğunu ” söyledi.
Süllü,“Türkiye’nin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Eskişehir Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda da personeller sorgulanmakta ve sorgu sırasında tuzak sorular sorulmakta. Sivil personel bu soruşturmalarda, “Askeri Ceza Kanunu” kapsamında “Askeri Şahıs” konumuna konularak yetkililer tarafından suçlu gibi muamele görmekte. Mevcut Anayasa Mahkemesi kararları ve içtihatlarla da sabit olduğu üzere, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde çalışan personel, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi işçi statüsünde olduğundan secim kurullarında, müşahit, gözlemci olarak veya siyasi partilerde görev almalarında yasal bir engel bulunmamaktadır. Bu soruşturmayı yürüten Milli Savunma Bakanlığı 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Hakkında Kanun’u ve 648 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nu da yok saymaktadır” açıklamalarında bulundu.


“Yasaları yok sayarak haksız ve hukuksuz işlem yürüten Milli Savunma Bakanlığı işçiler üzerinde siyasi baskı yapmaktadır” diyen Süllü,  soruşturmalardan derhal vazgeçilerek bu siyasi fişleme çalışmasına son verilmesi gerektiğini söyledi.  CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü Milli Savunma, İç İşleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verdiği soru önergeleri ile şu soruları yöneltti:
Askeri Ceza Kanunu kapsamında olmayan sivil personelin yerel seçimler ile ilgili olarak soruşturmaya alınması hangi kanun maddesi kapsamında yapılmaktadır? - Soruşturma gerekçesi nedir? - Savunma ve Güvenlik işkolundaki Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde konu ile ilgili kaç personel sorgulanmıştır? - Savunma ve Güvenlik işkolundaki Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde sorgulaması yapılan personellerin görev yaptıkları siyasi partiler arasında ayrım yapılmakta mıdır? - Savunma ve Güvenlik işkolundaki Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde sorgulaması yapılan personellerden soruşturma sonunda ceza alan personel var mıdır?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.