Siyaset erbapları şirinlik yapmayı abartırsa…

Soner Uçak yazdı...

Siyaset erbapları şirinlik yapmayı abartırsa…
17 Eylül 2018 Pazartesi 13:09

Yerel seçimler yaklaşıyor. Seçimler yaklaştıkça siyasette boy atmak isteyenlerin türlü şirinlikler ile sahne alması kaçınılmaz.

Örneğin Eskişehir’in kurtuluş gününde AK parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın şehri kurtaranların esamesinin okunmadığı dev resimlerinin yer aldığı pankart bu şirinliklere bir örnek olabilir.

Eskişehir’in kurtuluşundaki ruhtan daha çok Volkan Doğan’ın jilet gibi saçlarına mazhar olmuş o afişlerin etkisi henüz kendisini unutturmaya başlamışken, bu kez okulların açılması nedeniyle bir başka şirinlik karşımıza çıkıyor.

Fakat, bu kez Volkan Doğan tek başına değil, İl başkanı Zihni Çalışkan’da bu şirinliğin başrolünde yer alıyor.

Okulların açılması vesilesiyle yapılan bir ziyaret. İl milli eğitim müdürlüğüne yapılan bir ziyaretten söz etmiyorum.

Ellere hediyeler alınmış, Vali Sami Sönmez İlköğretim Okulu’nun yolu tutulmuş.

Hediyeler dağıtılmış. Zihni Çalışkan artık ne söylediyse çocuklara hitap edilmiş.

Siyasi parti yetkililerinin okullara ne şartlar altında girip giremeyeceği ayrı bir konu, ama siyasi parti temsilcilerinin okul ziyaretlerinin getireceği pek çok olumsuz sonuçtan söz etmez isek olmaz zannediyorum.

Örneğin yarın AK Parti’ye imrenen diğer partiler ellerine hediyelik eşyalarını alarak okulları ziyaret edip, yeni eğitim öğretim yıllını kutlamak isterse okul idarecileri aynı sempati ve tavrı diğer parti temsilcilerine gösterecek mi?

Öğrencilere hitap etmesi için CHP İl Başkanına müsaade edebilecekler mi örneğin?

Veya MHP “AK Parti’den neyimiz eksik” deyip okulların kapısını çalsa hocam şöyle çocuklara bir hayırlı olsun diyelim dese okul idarecileri nasıl bir tavır takınacak.

EMEP, TKP gibi okul ziyaretlerine heves etmesi dahi mümkünolmayan diğer partileri saymıyorum bile...

Şimdi diyebilirler "ne var canım gayet insani bir ziyaret"

Bana kalırsa da öyle işin aslı.

Ama ben koskoca iktidar temsilcilerinden okul ziyaretlerinden daha çok Eskişehir’de eğitim sorunları çözmeleri için emek harcamaları gerektiğini düşünüyorum.

Dün eğitim sendikaları, başta kayıt paraları olmak üzere pek çok sorundan dolayı açıklama yaptı.

Yerel seçimler öncesinde şirin mi görünmek istiyorsunuz?

 Sorunları çözün kardeşim….

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.