SİVRİHİSAR'DA DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nün büyük gayret ve çabaları sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilçede bulunan 8 Sokağa kazandırılan Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları başladı.

SİVRİHİSAR'DA DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM BAŞLADI
01 Şubat 2018 Perşembe 12:40

Sivrihisar'ın tarihi güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Sivrihisar Şadırvan Meydanında kentsel tasarım çalışması yapılacak ve Ak Çeşme Caddesi, Hazinedar Sokak, Yemenici Sokak, Prof.Dr Nabi Avcı Caddesi, Santral Sokak, Kutlu Çeşme Sokak ve Şahin Sokak olmak üzere 8 alanda Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarımız başladı.


Gerçekleşen sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında yer alan sokaklarda bulunan iş yerlerine kentin tarihi yapısına uygun bir biçimde estetik kazandırılacak. Cephe sağlıklaştırma çalışmaları ile iş yerleri tarihi dokusuna uygun olarak yaşama uyarlanacak ve bu değerler gelecek nesillere taşınacak olup, bu şekilde ilçe turizmine katkı sağlanacak.


Sivrihisar'a daha fazla hizmet getirmenin gayreti içerisinde olan Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, kent ekonomisine canlılık katan turizme gerekli önemi verdiklerini belirterek, "Gerçekleşen proje kapsamında sokak sağlıklaştırma çalışmasını gerçekleştiriyoruz, büyük bir potansiyeli içinde barındıran ilçemize yapılacak olan çalışmalar ile ciddi bir yere geleceğini ifade eden Yüzügüllü, “ İnşallah kısa bir süre sonra bitireceğimiz çalışmalar ile sokaklarımız ihtişamlı kadim kent görünümüne kavuşacaktır ” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.