SİVAS KATLİAMI 26 YIL AYDINLATILMADI!

KESK Eskişehir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hamza Yaşar Akın, “26 yıl önce Madımak Oteli’ne düşen ateş yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor” dedi.

SİVAS KATLİAMI 26 YIL AYDINLATILMADI!
02 Temmuz 2019 Salı 11:43

KESK Eskişehir Şubesi Sivas Katliamına ilişkin bir açıklama yaptı. KESK Eskişehir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hamza Yaşar Akın 26 yıl geçmesine karşın Sivas katliamının aydınlatılmadığını ifade ederek, “Sivas’a giden aydınlarımızın,  ozanlarımızın, gençlerimizin olduğu ülkenin aydınlık yüzü 33 canımızı koparan katliam aradan geçen 26 yıla rağmen aydınlatılmamıştır.Çorum ve Maraş başta olmak üzere daha önce yaşanan katliamlarda olduğu gibi Sivas Katliamında da gerçek sorumluların açığa çıkarılıp hesap sorulması engellenmiştir. Katliamda maşa görevini yerine getiren katiller bile siyasi iktidar tarafından kollanmıştır. Adresi ikametgahı belli olan firari sanıklar yıllarca bulunmamıştır” dedi.

Akın 2012 yılında alınan kararın kendilerini üzdüğünü belirterek, “Sivas Katliamı Davasına ilişkin 2012 yılında alınan kararla yürekler bir kez daha  dağlanmıştır. Katliamın firari sanıkları zaman aşımından yararlandırılmıştır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.