SENFONİ ORKESTRASI ATATÜRK İÇİN SAHNE ALDI

Eskişehir'in kültür sanat hayatına büyük katkı sunan ancak pandemi nedeniyle sanatseverlerden ayrı kalan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 10 Kasım’da Atatürk’ün anısına Facebook ve Youtube üzerinden yayınlanan muhteşem bir konserle sanatseverlerle internet ortamında buluştu.

SENFONİ ORKESTRASI  ATATÜRK İÇİN SAHNE ALDI
11 Kasım 2020 Çarşamba 14:04

Eskişehir’in kültür sanat hayatına büyük katkı sunan ve pandemi sürecinde açık alanlarda sanatseverlere konserler veren Senfoni Orkestrası, Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yılında sosyal medyada yayınlanan özel bir konserle binlerce kişiye ulaştı. Murat Atak’ın renkli sunumuyla gerçekleşen konserde Orkestra Şefi Rengim Gökmen eser aralarında ‘Atatürk ve Sanat’ üzerine Murat Atak ile kısa sohbetler gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de uzaktan bağlantı yoluyla katıldığı yayında Büyükerşen “Büyükşehir Belediyesi olarak her 10 Kasım’da sivil toplum kuruluşları ile birlikte Atamızı birbirinden özel programlarla anarken, bu yıl maalesef pandemi buna engel oldu. Ancak düşündük ki bu özel günde Senfoni Orkestramızı sosyal medya üzerinden sanatseverler ile buluşturabiliriz. O’nun izinden giden gençlerin oluşturduğu, gurur kaynağımız Senfoni Orkestramızın yine muhteşem bir performans sergileyeceğine inanıyorum. Atatürk’ün çağdaş sanatlara verdiği değeri biliyor ve bu çerçevede Eskişehir’de vatandaşlarımızın sanat ile iç içe yaşayabilmeleri için etkinlikler düzenliyoruz. Pandemi buna engel olsa da sağlıklı günlerde salonlarda birbirinden özel etkinliklerde buluşmaya devam edeceğiz” diyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla andığını ifade etti.

Rengim Gökmen ve Senfoni Orkestrası’nın başarılı performansını sosyal medya üzerinden 30 bine yakın kişi izledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.