SEÇİMİN UNUTTURDUĞU ESKİŞEHİR GÜNDEMLERİ

Soner Uçak yazdı...

SEÇİMİN UNUTTURDUĞU ESKİŞEHİR GÜNDEMLERİ
18 Mayıs 2018 Cuma 12:39

Seçimler geldi neleri konuşmayı unuttuk.

Alpu’ya kurulması planlanan kömürlü termik santral; İyi bir seçim yatırımı olmadığı için iktidar çevresince ağızlara bile alınmıyor. Oysaki, seçim sürecinden önce ciddi bir yatırım olduğu yönünde methiyeler duyuyorduk.

Eskişehirspor; seçimler olmaz ise yatıp kalkacağımız ciddi bir mevzumuzdu. Kulübün hali değişmedi. Tüm sıcaklığı ile ortada duruyor. Ancak tüm gözlerin çevrildiği seçim, kara bir perde olarak Eskişehirspor’unda üstünü örtü verdi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi; Bazı şehirlerin şeker fabrikaları özelleştirildi. Eskişehir’in şeker fabrikası da özelleştirilmesi düşünülenler arasındaydı. Seçimlere yetişmedi. Seçimlerden sonra akıbeti ise soru işareti. 

SIRALAR BEKLENİYOR TELLİ DUVAKLI, ALLI YEŞİLLİ

Milliyetçi Hareket Partisi listesini koydu ortaya. Eski il başkanı Kadir Bıyık’a ikinci sıradan yer vererek Eskişehir’den en az iki milletvekili istediğini gösterdi. Gelelim diğer partilere.

İYİ Parti’de kim aday olursa olsun Meral Akşener rüzgârı şimdilik bir buçuk milletvekiline doğru ibreyi kaydırıyor.

16 yıldır iktidarda kalmanın diyetini bu seçimde ödeyeceğe benzeyen AK Parti için ise milletvekilliği sıralaması seçmen üzerinde ciddi etki edecek. AK Parti Genel Merkezi, Eskişehir’den çıkan sese dikkat etmez ise ciddi hayal kırıklığı yaşayabilir.

Gelelim, CHP’ye; Uzun yıllar ana muhalefette yer almanın sıkıntısını bu seçimde de yaşayacak. Liste açıklandığı zaman kopacak fırtınayı tahmin etmek gerçekten zor. Bugün sıralamayı beklerken, söylemleri süsleyen endam eda sıralamaların açıklanması ardından ciddi anlamda değişebilir.

BENİ SEVDİKLERİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İNSANLARIN SON ZAMANDA BANA YAPTIKLARI UYARILAR

Hemen hemen hepsi “sakin ol” diye başlıyorlar sözlerine, ben ise bir karıncanın öfkesinden ne çıkar ki diye düşünüyorum.

“Sen de onlar gibi ol” diyorlar.

Heybemi karıştırıyorum “Onlar gibi olacak yeteneklerim maalesef veya daha doğrusu iyi ki de yok” diyorum.

“Dert etme” diyorlar.

 Ben ise kutuptaki dertten üstüme pay aldığım için övünen bir adamım

Onlar beni sevdikleri için konuşuyor, ben ise değişeceğimden bin bir tülü şüphe ile onları dinliyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.