Sarıcakaya'ya 40 bin fidan dikilecek

Sarıcakaya ilçesindeki kızılçam sahaları sonbahar mevsimindeki dikimler için hazırlanıyor.

Sarıcakaya'ya 40 bin fidan dikilecek
03 Ağustos 2018 Cuma 16:15

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü Sarıcakaya Şefliği sınırları içinde kalan Mayıslar Mahallesi Sukayası mevkiinde, ormanlık alanda telaşlı bir çalışma var.

Çalışmaları yerinde görmek için İşletme Müdürü Erdal Doğan ile sahaya giden Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, İşletme Şefi Nevzat Yılmaz'dan bilgi aldı.

Yapılan toprak işlemesi ile sahanın fidan dikimine hazır hale getirildiğini belirten Temel, "Toprağı 80 santimetre işliyoruz. İnşallah sonbaharda bu sahaya 40 binin üzerinde kızılçam fidanı dikeceğiz. Yer yer tohum ağaçları da bıraktık. Bunlardan düşecek tohumlarla da genç bir ormanımız olacak. Ayrıca yaban hayatı içinde meyve veren yabancı türlerden de dikeceğiz. Yine aynı bölgede 2017 yılında da 215 dekar sahaya fidan dikimi yapılmıştı. Bu fidanların da tutma oranı yüzde 90'na ulaştı." ifadelerini kullandı.

Arazi incelemelerine Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran ve Silvikültür Şube Mühendisi Yaşar Kocasarı da katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.