Sarıcakaya ve Seyitgazi yolları görüşüldü

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Emine Nur Günay, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret etti.

Sarıcakaya ve Seyitgazi yolları görüşüldü
18 Haziran 2020 Perşembe 11:49

Günay ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada “Eskişehir-Sarıcakaya Yolu hakkında kısaca gelişmeleri şeffaf bir şekilde paylaşmak isterim. 1 Haziran 2016 tarihinde sözleşmesi imzalanmış ve 11 Haziran 2016 tarihi itibariyle firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanmıştır. İhaleye istekliler tarafından itirazen şikayet başvurusu yapılmış olup, 01.08.2019 tarihli Kamu İhale Kurulu (KİK) kararı doğrultusunda ihaleyi alan firma ile imzalanan sözleşme 30.01.2020 tarihinde tasfiye edilmiş ve akabinde başka bir firma ile 14.02.2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Daha sonra Danıştay Onüçüncü Dairesinin temyiz incelemesi sonucunda; 19.02.2020 tarih ve 2020/MK-43 sayılı Kurul Kararı doğrultusunda bu firma yükleminde ki söz konusu iş tekrar tasfiye edilmiştir. Bu nedenle adli sürecin devam ettiği ve sonuçlandığı süreç boyunca çalışmalara devam edilemedi. Bu durumda ihale sürecinin yeniden yapılması gerekiyordu. Bu sebeple girişimlerimiz de bu yöndeydi.” şeklinde açıklamada bulundu.

HEMŞERİLERİMİZİN BEKLENTİSİNİ AKTARDIK

Sürecin devamına ilişkin gerekli girişimlerde bulunulması amacıyla Ulaştırma Bakanı’nı ziyaret eden Prof. Dr. Günay, “Sayın Bakanımız zaten konuya hakim, biz Sarıcakayalı hemşerilerimizin beklentisini aktardık. Bakanımız görüşmemiz esnasında Eskişehir- Sarıcakaya Yolunun ihalesinin yapılması için talimat verdi ve yakından takip edeceğinin sözünü verdi. Hem ben hem de belediye başkanımız sürecin takipçiyiz. Sayın Bakanımıza ilgi ve alakaları için şahsım ve Eskişehirli Hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

TÜM YOL PROJELERİNİN DOSYASINI SUNDU

Günay ayrıca, “Görüşme sırasında Eskişehir’imizdeki gündemde olan diğer yolların da dosyasını ve bilgisini sundum. Eskişehir-Alpu-Mihalıççık ve Eskişehir-Seyitgazi-Kırka yollarını da takip ediyoruz. Gelişmeleri şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.