SARAR ÇİFTİ O GECEYİ ANLATTI

Geçtiğimiz hafta evlerine düzenlenen soygunda elleri bağlanarak darp edilen Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar kamera karşısına geçerek yaşadıklarını anlattı.

24 Mayıs 2019 Cuma 11:19

Geçtiğimiz hafta evlerine düzenlenen soygunda elleri bağlanarak darp edilen Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar kamera karşısına geçerek yaşadıklarını anlattı.

Evlerinde düzenledikleri basın toplantısında, kabus geceyi anlatan Sarar çifti, “Bizi o gece öldürebilirlerdi” dedi.

Cemalettin Sarar, “Zehra hanımın mücadelesi ile kurtulduk. Zehra hanım bağırdı, direndi onlara. Ben onlara, ‘Kasada ne varsa alın götürün, kasayı da götürün’ dedim” dedi.

Yaşadıkları korku dolu geceyi anlatan Zehra Sarar ise şunları söyledi:

“Saat 11’e 5 kala camiden eve geldim. Kış bahçesinde oturuyoruz, ilaçlarımızı içtik. Sonra başımı bir çevirdim, simsiyah giyinmiş maskeli iki kişi gördüm. Sadece gözleri görünüyordu. ‘Cemalettin bunlar ne’ dedim, bana ‘sus’ dediler. Şaka mı yapacaklar, böyle de şaka mı olur diye irkildim. Bir tanesi de yukarı çıktı. Biri Cemalettin Beyi, biri de beni etkisiz hale getirdi. Ellerimizi siyah plastik bir şeyle bağladılar. Kelepçe gibi bir şey. Ben direndim, ‘Bu mübarek günde yapmayın, sizce Allah korkusu yok mu’ dedim. Teravihten geldim, abdestimle oturuyordum. Çok direndim ama onlar ellerimi ayaklarımı bağladılar. Cemalettin Bey’i yukarı çıkardılar. Bana devamlı kasanın anahtarını sordular. ‘Evde değil, fabrikanın kasasında’ dedim. Kadın bizde çalıştığı için kasanın da anahtarın da yerini biliyordu. Direk kasanın olduğu odaya girmiş, kasayı boşaltmış. Sonra beni de yukarı çıkardılar. Cemalettin Beyi yere yatırmışlar. Bana da yat dedi, ben direndim. Sonra yattım. Elimizi arkadan bağladılar, ayaklarımızı da bağladılar. Birbirimize bantladılar. Sonra kapıyı üstümüzden kilitleyip gittiler, ses kesildi.”

“ELİMİ KELEPÇEDEN KURTARDIM”

Soyguncuların gitmesinin ardından nasıl kurtulduklarını da anlatan Zehra Sarar, “Ellerimi bağladığı yerde sağ tarafım gevşek mi oldu bilmiyorum, sağ kolumu kurtardım. Çekmecede makası aldık, kesip kurtulduk” dedi.

“KURTULDUKTAN SONRASINI HİÇ HATIRLAMIYORUM”

Kurtulduktan sonraki süreci de anlatan Sarar, “Kurtulunca bizim güvenliği aradım, ‘Siz neredesiniz, eşkıyalar bastı, soyulduk, neredesiniz’ dedim. Burada 3 kişi var, kovalıyorum, Enveriye İstasyonuna doğru gittiler’ dedi. Sonra bizi kim kurtardı, kim geldi kapıyı açtı hatırlamıyorum. Sonra Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz gelmiş. Hiç hatırlamıyorum. Beni hastaneye götürdüler. Beni darp ettiler söylettirmek için. Ben baya direndim. Allah kimsenin başına vermesin, çok kötü bir gece geçirdik” diye konuştu.

ÇALINAN MİKTARI BİLMİYORUZ

Çalınan miktarı tam olarak bilmediklerini söyleyen Cemalettin Sarar, “Bize ‘1 milyon dolar, 1 milyon Euro’ dediler hep. ‘Hepsi fabrikada, kasada ne varsa al git’ dedik. Kasada, dolar, eurolar vardı. Zehra hanımın ziynet eşyaları vardı. Hepsini alıp gittiler. Miktarı bilmiyorum. Tüm kasayı boşaltıp gittiler. Hesap etmedik ama baya vardı” dedi.

SOYGUNCULARIN İKİSİ MOLDOVYALI HİZMETÇİ VE ‘KOCAM’ DİYE TANITTIĞI ADAMDI

Soyguncuların, Moldovyalı hizmetçi kadın ve beraber çalıştıkları sürede kocası olarak tanıttığı kişi olduğunu söyleyen Sarar, “Moldovyalı yakalanan hizmetçi 2 yıl önce burada 2 ay çalışmıştı. Bu sürede burayı keşfetmeye gelmiş demek ki. Gündüz gelip gece gidiyordu, hizmetçimizdi. Çalışırken bize karı- kocayız dediler ama sevgilisiymiş. O gece soyguna gelenlerden biri de o kocam dediği kişiydi” diye konuştu.

ÖLECEĞİM AKLIMA GELİRDİ, BÖYLE BİR ŞEY AKLIMA GELMEZDİ

Yaşadıkları korkunun izlerini hala taşıdıklarını söyleyen Zehra Sarar, “Öleceğim aklıma gelirdi, böyle bir şey aklıma gelmezdi, biz burada çok güvendeyiz sanıyorduk. Psikolojik olarak baya yıprandık. Allah kimseye göstermesin. Evde yukarı çıkmaya korkuyorum. Ellerinde her imkan vardı, bizi o gece öldürebilirlerdi” ifadelerini kullandı.

Güvenlik önlemlerini arttıracaklarını söyleyen Cemalettin Sarar ise, “Kapıda iki bekçi var diye güvendeyiz diye oturuyoruz. Ne güvenlik kamerası var ne alarm var. Kapımız açıktır, anahtar kapının üstündedir. Bundan sonra güvenlik önlemlerini arttıracağız” dedi.

Bu süreçte destek olan herkese teşekkür eden Sarar, “Valimiz, bakanımız, emniyetimiz bu konunu üstüne gittiler. Başarı ile yakaladılar. Devlet büyüklerimiz aradılar, sağ olsunlar.arayan soran herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.