SANSÜR DEMOKRATİK TERCİH YAPMAYA ENGELDİR

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu, sansürün kaldırılışının 111'nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bağımsız basının ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün demokrasilerin olmazsa olmaz koşulları olduğunu bildirdi.

SANSÜR DEMOKRATİK TERCİH YAPMAYA ENGELDİR
23 Temmuz 2019 Salı 16:57

ÇGD Şube Başkanı Can Hacıoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hiçbir basın emekçisinin "bayram" olarak kutlayamadığı yeni bir 24 Temmuz'da, devletten, medya sahiplik yapısından, aşırı ticarileşme ve tekelleşmeden kaynaklanan sansüre karşı direnen gazetecileri selamlarken, basın meslek örgütlerini de düşünceyi açıklama ve halkın haber alma hakkını sonuna kadar kullanma özgürlüğü için güçlerini birleştirmeye çağırmaktadır. 100 yıl önce hakim olan kaba sansür yöntemleri, son yılların aşırı ticarileşen, tekelleşen ve sendikasızlaştırılırken RTÜK'leştirilen medya ortamında yerlerini daha ince sansür yöntemlerine bırakmıştır. Sansür doğru demokratik tercih yapmaya engeldir. Son yılarda 5 binden fazla gazetecinin işten atıldığı bir ülkede yaşıyoruz ve ne yazık ki gazetecilerin hiçbir iş güvencesi de yok. Her gün işten atılma korkusuyla yaşayan insanların kafalarındaki oto sansürü beslememeleri, "şöyle yazarsam işimden olur muyum?", "şunu yazmasam daha mı iyi olur?" diye düşünmemeleri olanaksızdır. Tekelleşme, sansür, oto sansür hepsi gazetecilerin mücadelesi için önlerinde duruyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.