Sanayiciler Dünya Çevre Günü’nde öğrencilerle buluştu

Eskişehir Sanayi Odası ve Hacı Feride Koruyucu İlkokulu işbirliği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlendi.

Sanayiciler Dünya Çevre Günü’nde öğrencilerle buluştu
05 Haziran 2018 Salı 12:19

Dünya Çevre Günü nedeniyle Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlköğretim öğrencileriyle buluştu.

Sultandere Mahallesinde bulunan Hacı Feride Koruyucu İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler çevre duyarlılığı konulu oyunlar sahneledi.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kıyafetleri inceledi.

Hacı Feride Koruyucu İlkokulu Müdürü Süleyman Cin yaptığı konuşmada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bir bilinç oluşturulması konusunda önemli olduğunu belirterek, “Doğayı kirleten başlıca etken insan unsurudur. Çevre kirliliğini insanın doğaya vermiş olduğu zarar olarak da tanımlayabiliriz. Normal şartlarda kendi kendini temizleme özelliği olan doğa insanın çeşitli faaliyetleri sonucunda aşırı kirlenmekte ve kendi gücünü aşan bu kirlenmeyi tolere edememektedir. Bütün dünyada plansız endüstrileşme, çarpık kentleşme, nükleer denemeler, tarımda bilinçsiz ilaç kullanılması çevre kirliliği tehdidini önemli boyutlara çıkartmaktadır. 5 Haziran Dünya Çevre günü tüm bu konuların bir kez daha düşünmek, yapabileceklerimizi gözden geçirmek, daha yoğun ve kesintisiz bir mücadele sürdürmek kararı almak ve uygulamaya koymak için bir fırsattır.” dedi.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş da, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sultandere bölgesine ve okullara destek olacaklarının sözünü verdi. Kesikbaş, “Bizim size bırakacağımız en değerli miras çevre. Bun anlamlı günde bu işe katkı sunmak istedik. Biz ESO olarak Sultandere bölgesinde ne kadar etkinlik varsa okullarımızla iç içe olacağız. Bugün Çevre günüyle başladık. Her türlü etkinlikte sizlerleyiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.