Sağlıkta şiddete karşı yasa için nöbet başladı

Hekimler, sağlıkta şiddete karşı yasa tasarısının bir an önce yasalaştırılması talebiyle 'Sağlıkta şiddete karşı yasa istiyoruz' nöbeti başlattı.

Sağlıkta şiddete karşı yasa için nöbet başladı
11 Ekim 2018 Perşembe 20:09

Haber: Melek Ekiz/ Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısıyla, sağlıkta şiddete karşı yasa tasarısının bir an önce yasalaştırılması talebiyle “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyoruz” nöbeti başladı.

Tedavi ettiği hastası tarafından öldürülen ruh ve sinir hastalıkları uzmanı Dr. Fikret Hacıosman'ın ardından sağlıkta şiddete karşı eylemler devam ediyor. TTB’nin çağrısıyla Türkiye genelinde yapılan nöbetin Eskişehir ayağı, Eti Parkı’nda başladı. Eskişehir Tabip Odası’na bağlı hekimler, 10-17 Ekim tarihleri arasında, 18.00’dan 20.00’a kadar Eti Parkı’nda nöbeti sürdürecek.

Nöbetin ikinci gününde CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de hekimlere destek verdi. 

Sağlıkta dönüşüm şiddeti artırdı

Yasa çıkana ve şiddetin önüne geçilene kadar eyleme devam edeceklerini belirten hekimler, “Burada sadece bir şiddetten değil aynı zamanda bir itibarsızlaştırmadan bahsediyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı ile bizi hastalarla karşı karşıya getirdiler. Her gün sözlü ya da fiili şiddet vakaları geliyor kulağımıza. Bu konuda artık daha fazla can kaybı olmadan bir şeyler yapılması gerekiyor” dedi. 

Mecliste 5 kez gündeme getirdik

CHP Eskişehir Milletvekili Süllü ise, Mecliste bu sorunu beş kez dile getirdiklerini söyleyerek, “CHP olarak biz önerge verdik. Sizin taleplerine yönelik konuları ve durumun ciddiyetini anlattık. Hasta ve doktoru karşı karşıya getirmemelerini caydırıcı unsurlar olduğunu dile getirdik. Ama ne yazık ki AK Partili vekiller çıkıp, doktorluk mesleğini övdükten sonra oylamada ret ettiler” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.