SAĞLIK SEN’DE SULAR DURULMUYOR

Sağlık-Sen'in, delege seçimlerini usulsüz yapıldığı iddiası ile Safiye Yılmaz Eroğlu’nun şikayeti üzerine açılan dava sonuçlandı. Ankara 2. İş Mahkemesi delege seçimlerinin usulsüz olduğuna hükmederek iptal etti. Bu karar sonrasında Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı oldukça sert bir açıklama yaparak “yine kazanacağız” dedi.

SAĞLIK SEN’DE SULAR DURULMUYOR
20 Temmuz 2018 Cuma 14:29

Mayıs ayında olaylı bir şekilde gerçekleştirilen Eskişehir Sağlık Sen  seçimlerinde karşı karşıya gelen mevcut başkan Hasan Hüseyin Köksal ile Safiye Yılmaz Eroğlu bir kez daha karşı karşıya gelecek. Gergin geçen sendika seçileri ardından delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek mahkemeye başvuran Safiye Yılmaz Eroğlu’nun şikayeti üzerine Mahkeme delege seçimlerini iptal etti. Mahkemenin aldığı bu karar sonrasın da Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal oldukça sert bir açıklama yaparak,  “Yönetim kurulumuz böyle bir süreçte hiçbir haksızlığa hukuksuzluğa mahal vermeyecek şekilde seçim sürecini sükûnet ile götürmeye gayret göstermiş isek de malum aday ve birkaç destekçisi bu süreci adlı makamlara taşımıştır. Bugün itibariyle kararını veren Ankara 2. İş Mahkemesi Delege seçimlerimizi Eskişehir Üniversite Şubemizin kurulmasından dolayı iptal edilmiştir. 8 Mart Dünya kadınlar günü adayım diye çıkan malum aday ilk vaadi olarak üniversite şubesi kurulmasını söylemiştir. Bizde bu konu hakkında üyelerimizden gelen dilekçeleri Genel Merkezimize gönderdik ve Genel Merkezimizde Üniversite Şubesini bölmüştür. Şimdi malum aday vaat ettiği konuyu bizler yönetim kurulu olarak gerçekleştiriyor akabinde malum aday dava açıyor ve seçimler iptal ediliyor. Takdiri siz kıymetli üyelerimize bırakıyoruz. Hukuka olan saygımız sonsuz olup, Yüce Mahkemenin vermiş olduğu bu kararı saygı ile karşılıyoruz. Biz Sağlık Sen Eskişehir Şube yönetimi olarak Adaletin ve hakkaniyetin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Genel merkezimizin belirleyeceği yeni bir tarihte delege seçimlerimizi tekrarlayarak gücümüzü içimizdeki muhalefetlerimize bir kez daha göstereceğiz. Bu süreçte bizleri destekleyip delege belirleme sürecinde bizleri destekleyen tüm teşkilâtımıza teşekkür ederiz. Buradan bir kez daha belirtmek isteriz ki ilk seçimi eze eze kazandık yine kazanacağız” dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.