REKTÖR PROF.DR. HASAN GÖNEN: “TERMİK SANTRALİ DE TARTIŞALIM AMA ÖNCELİKLERİMİZİ İYİ BELİRLEYELİM

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir’e kurulması planlanan termik santralle ilgili; “Peşinen ‘biz buna karşıyız’ dememekte fayda var. ‘Üniversite görüşünü bildirse’ deniliyor ama başka konularda da üniversitenin görüşü sorulsun” dedi.

REKTÖR PROF.DR. HASAN GÖNEN: “TERMİK SANTRALİ DE TARTIŞALIM AMA ÖNCELİKLERİMİZİ İYİ BELİRLEYELİM
07 Mart 2018 Çarşamba 01:48

ES TV’de gazeteciler Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen termik santral ile ilgili soruları yanıtladı.

Osmangazi Üniversitesi olarak Maden Mühendisliği Fakültesi tarafından çalışmaların yapıldığını belirten Prof. Dr. Gönen, Toprak Koruma Kurulu tarafından Alpu Ovası’nın tarım arazisi vasfından çıkarılmasına evet oyu verilmesiyle ile ilgili, “Ben Hocama (oylamaya katılan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koç) sordum; ‘Toprak Koruma Kurulu’nda ne yaptınız?’ diye. Hocam dedi ki; ‘Dağın eteğinde termik santralin kurulacağı bir alan var. Biz bu alanı tarım arazisi olmaktan çıkardık.’ Bundan sonrası ile biz ilgilenmiyoruz. Bizim en önemli ithalatımız enerji. Cari açığımız oradan, dış ticaret açığımız oradan. Bakıyorsunuz Avrupa’nın diğer ülkelerine; yarısına yakınında termik santral, yüzde 40’ı civarında ise nükleer santral var. ‘Efendim onlar artık yapmıyor’ diyorlar. Ben nüfuslarının artmamasına bağlıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Termik santrali de tartışalım ama önceliklerimizi iyi belirleyelim”

Türkiye’de en fazla akciğer kanseri vakasının Eskişehir’de olduğunu belirten Gönen, bu durumun en önemli nedeni olarak trafik ışıklarının fazlalığı ve bekleme süresinin uzun oluşuna bağladı. Gönen, “Termik santrali de tartışalım ama önceliklerimizi iyi belirleyelim” dedi.

“Ben yerini görmedim ama benim sorduğumda dağın eteğinde bir yerden söz edildi”

Termik santralin bilimsel olarak tartışılması gerektiğini belirten Gönen, “Peşinen ‘biz buna karşıyız’ dememekte fayda var. Ben yerini görmedim ama benim sorduğumda dağın eteğinde bir yerden söz edildi. Ovanın tam ortasında gibi bir algı var. Bana dağın hemen bittiği yerde diye ifade edildi. Ben göremedim, bir göreyim ona göre söyleriz. ‘Üniversite görüşünü bildirse’ deniliyor ama başka konularda da üniversitenin görüşü sorulsun” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet keskin - 6 yıl önce
Üniversite sorulmadanda konuşabilmeli. Sizi susturanmı var.