REKTÖR GÜNDOĞAN TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Alpu ilçesinde yapımına devam edilen ve son günlerde tartışılan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) projesiyle alakalı herhangi bir sıkıntı olmadığını ve çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

REKTÖR GÜNDOĞAN TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU
27 Ekim 2017 Cuma 15:49


Projenin yapılacağı alanın, Alpu’daki kömür ruhsat sahası üzerinden geçtiği ve bu durumun termik santral projesine önemli bir engel teşkil ettiği gündeme gelmişti. Hatta URAYSİM projesinin, iptal edilme ya da belirlenen yerinden başka bir alana kaydırılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından da URAYSİM projesinin Alpu’daki kömür ruhsat sahasından çıkarılmasına ilişkin yazışmaların olduğu belirtildi.

"Projenin iptali söz konusu bile olamaz"
Konuya açıklık getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, projenin sürdüğünü ve iptalinin söz konusu olmadığını belirtti. Rektör Gündoğan, “Dün bir gazetemizde yayınlanan bir haber üzerine, gerekli açıklamayı gönderdik ama sanıyorum pek anlaşılmamış. Açıklıkla şunu ifade etmek istiyorum. Projeyle alakalı herhangi bir sıkıntı yok. İptali söz konusu bile olamaz zaten. Proje yürüyor. Tabii ki gelen yazılara istinaden şunları söyleyebiliriz. Kömür havzası ve termik santral projesi kapsamında belli yazışmalar oldu üniversite ile ilgili kurumlar arasında. Sadece bizim hızlı tren test yolu ve güzergahıyla ilgili küçük bir çakışma meydana geldiği ifade edildi. Bunu da iki kurum karşılıklı oturup karara bağlama noktasında hem fikir oldu. Gerekirse hızlı tren test yolunun bir bölümünde küçük bir revizyon yapılabilir. Bu projenin iptalini gerektirecek bir durum değil. Projenin iş paketlerinden sadece bir tanesi. Şu anda zaten mevcut binamız yürüyor. Büyüme noktasında ve muhtemelen yaz aylarında bitecek” ifadelerini kullandı.

"Sadece iş paketlerinden bir tanesine ilişkin küçük bir revizyon var"
Gerekli revizyonların yapılacağına dikkat çeken Rektör Gündoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“16 Kasım tarihi itibariyle de test cihazlarıyla ilgili ihalemiz yapılıyor. Gerekli ihale süreçleri tamamlandı. Daha sonra konvansiyonel hattı içeren test yolumuzun inşaatına başlanacak. Zaten bizim hızlı tren test yolunun inşaatı önümüzdeki 2 yıllık programımızda yok. Bu süreçte biz gerekli revizyonları yapacağız ve proje gerçekleşecek. Yani projenin iptal edilmesiyle ilgili bir şey zaten söz konusu bile olamaz. Proje yürüyor. Sadece iş paketlerinden bir tanesine ilişkin küçük bir revizyon var. Ben bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. URAYSİM projesiyle alakalı herhangi bir sıkıntımız yok. Sadece iş paketlerinden birinde küçük bir revizyon var. Olay bundan ibaret.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.