REFERANDUMU DESTEKLİYORUZ, ANCAK

Odunpazarı Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı ilk oturumu Başkan Vekili Nihat Çuhadar  başkanlığında yapıldı.

REFERANDUMU DESTEKLİYORUZ, ANCAK
01 Ekim 2019 Salı 18:53

AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi tarafından Hamamyolu’nda belediye tarafından işletilen kafeteryalarda çay ücretine zam yapılıp yapılmaması konusunda yapılan referandum konusunda konuştu.

Hamamyolunda yapılan referanduma desteklediklerini ancak diğer konularda da böyle bir hareket beklediklerini söyleyen Özcan, “Geçen ay Hamamyolu’nda bir referandum yapıldı. Belediyelerin çok fazla yöntem olarak takip etmediği bir yöntem belediyemiz tercih etti. Davet de aldık, referandum sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili. İşimizin yoğunluğundan dolayı teşekkür ettik. Bu referandumu desteklediğimizi söyledik ama aynı zamanda şunu da söyledik;  kamu alanıyla ilgili belediyemizin zam yapma ihtiyacından dolayı bir zam yapma söz konusuysa bunu halkımıza anlatmalı dedik.  Referandumun sonucu açıklanınca acaba hükümette birçok yaptığı zamma böyle demokratik bir şekilde referanduma sunuyor mu diye bir eleştirdi geldi. Biz şu soruyu soruyoruz, bundan sonra Odunpazarı Belediyesi gelir getirici, hizmet alıcı bütün hizmetlerinde referandum yapacak mı? Yoksa bu Hamamyolunda çaya yapılan zamla mı sınırlı kalacak? Mesela asfalt parası alınsın mı alınmasın diye bir referandum yapılacak mı? Eğer yapılacak bunu destekliyoruz” dedi.

“Odunpazarı Belediyesi demokrat, halkçı, insanların düşüncelerine önem veren bir belediyedir” diyen CHP’li meclis üyesi Emre Genç  ise, “Bu küçük bir uygulamadır.  Bu hükümetin yapmış olduğu zamlara da bir nevi eleştiriyi göstermektir. Burada Odunpazarı Belediyesi işletmeleri zarara uğruyor düşüncesi de çok yanlış. Odunpazarı Belediyesi işletmeleri zarara uğramıyor ancak hükümetin yapmış olduğu zam nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Bunu başka yöne çektiler. Asfalt parası ve diğer uygulamalarda da bunu yapacak mısınız? diyorlar. Asfalt parası geçmiş dönem de tartışma konusu oldu. Bir kanun var. Yasal olmayan bir işlem yapmıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.