PROF. DR. GÜNAY ÖNCÜPINAR KAMPINI ZİYARET ETTİ

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, TADEM ekibi ile birlikte Suriye sınırında bulunan Öncüpınar konteynır kentini ziyaret etti.

PROF. DR. GÜNAY ÖNCÜPINAR KAMPINI ZİYARET ETTİ
11 Nisan 2018 Çarşamba 13:38

6 Mahalleden oluşan 315.000 m²’lik alana kurulu konteynır kentte 15.000’i aşkın Suriyeli mülteci yaşımını sürdürüyor. Konteyner kentte anaokulu, ilköğretim okulu ve lise de 63 derslikte toplamda 4.500  Suriyeli öğrenci eğitim görmekte. Ayrıca Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde de 75 Suriyeli öğrenci eğitim görmekte. Öncüpınar Konteynır Kenti’nin içerisinde 50 yataklı Sahra Hastanesi, her biri bin kişi alabilen 2 cami, 3 süpermarket, banka şubesi, PTT şubesi ve 6 sosyal tesis bulunmakta. Ayrıca Suriyeli sığınmacılara kampta kilim, elişi, kuaförlük, resim, bilgisayar ve Türkçe dil kursu verilmekte.


 

TADEMDEN MÜLTECİLERE DESTEK

Ziyaret öncesi Kilis Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan’dan bilgi alan Prof. Dr. Emine Nur Günay ve beraberindeki 80 kişilik TADEM ekibi daha sonra TADEM’lerde mültecilerin ihtiyaçlarına yönelik üretilen ürünleri kampın lojistik merkezine teslim etti. Eskişehirli kadınlar tarafından el emeği ile üretilen TADEM ürünleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kamp yetkilileri tarafından teslim alındı.


 

SERGİYİ GEZDİLER KONTEYNIRLARI ZİYARET ETTİLER

Prof. Dr. Emine Nur Günay daha sonra TADEM ekibi ile birlikte mültecilere kilim, elişi, kuaförlük, resim, bilgisayar ve Türkçe kursu verilen tesisi ve resim kursu öğrencilerinin açmış olduğu sergiyi gezdi. Sergiden alışveriş yapan Prof. Dr. Günay ‘’Burada Suriyeli misafirlerimizin hayattan kopmadığını, sosyal yaşamlarına devam ettiklerini görmek sevindirici. Biz büyük bir ülkeyiz. Dünya Suriye’de yaşanılanları, savaş mağduru Suriyeli vatandaşları görmezden gelirken, ülkemiz 3 milyonu aşkın Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Suriyeli vatandaşlara burada yaşanılabilir bir ortam sağlarken, aynı zamanda Suriye’de kalıcı barışın sağlanması konusunda hem askeri hem siyasi alanda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Burada başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.’’ Dedi.


 

YANLIŞ ALGI FARKINDALIK İLE DÜZELECEK

Suriyeli mülteciler ile ilgili sistemli bir kampanya yürütüldüğünü söyleyen Günay, “Suriyeli mülteciler ile ilgili çok yanlış sistemli bir kampanya yürütülüyor. Bu nedenle bu bölge dışında yaşayan vatandaşlarımızın gelip bu kampları ve aileleri görmeleri çok önemli. Bu yanlış algı ancak bu farkındalık ile değişecek ve siyasi malzeme olarak kullanılması önlenecektir.”dedi.




Günay ayrıca ,“Türkiye olarak her zaman zor durumda olanlara tarih boyunca kucak açtık. Bu hassas dönemde de aynı hassasiyetimizi gösteriyoruz. Türkiye, Suriye krizinin ilk gününden itibaren ‘güvenli bölge’ argümanını savundu. Uluslararası platformlarda daha yeni bu öneri kabul görmeye başladı. Doğu Guta’dan yeni göç dalgaları geliyor ancak Türkiye Fırat Kalkanı ve Zeytindalı operasyonları ile oluşturduğu güvenli bölgelerde hem insani görevini yapıyor hem de Suriyelileri kendi topraklarında barındırıyor.”şeklinde açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Günay daha sonra bir konteynırı ziyaret etti. Mülteci aile ile sohbet eden Prof. Dr. Günay, Türkiye olarak, Eskişehir olarak her zaman yanınızdayız mesajı verdi.

SURİYELİ MÜLTECİYİ DİNLEDİ

Prof. Dr. Günay eğitim tesisi ve serg salonunu gezerken yanına gelen yaşlı bir Suriyeli vatandaşı da dinledi. Gelini ve iki torununun kampa alınması konusunda sıkıntı yaşadığını dile getiren Suriyeli kadın, torunlarına her gün kamptan yemek götürdüğünü dile getirerek Prof. Dr. Günay’dan destek istedi. Günay destek isteğini geri çevirmeyerek Suriyeli vatandaşın bilgilerini aldı ve konuyu takip edeceğini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.