Pizzaya tüküren kurye hakkında 18 yıla kadar hapis istemi

Eskişehir’de dağıtımını yaptığı pizzaya tükürüp kayda alan kurye Burak S. hakkında iki ayrı suçtan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Pizzaya tüküren kurye hakkında 18 yıla kadar hapis istemi
11 Temmuz 2018 Çarşamba 22:54

Eskişehir’de pizza dağıtımı yapan motosikletli bir kurye, apartman içerisinde açtığı pizza kutusunun içine tükürmüştü. Kuryenin işine son veren firma, apartman görevlisinin görüntüyü ‘şantaj’ amaçlı kullandığını öne sürmüştü.

Ajans haberlerinde adı verilmeyen firma Patronlar Dünyası’nın haberine göre Domino’s Pizza. Pizzayı sipariş veren Hüseyin Akyüz “Üçüncü dilimi ısırdığımda ‘Pizzayı yeme’ diye mesaj geldi” demişti.

Burak. S., suçlamaları kabul etmeyip, pizza üzerindeki tozları temizlemek için üflediğini iddia etmişti.

Akyüz’ün şikayeti üzerine Burak S. ve pizza şirketi hakkında Eskişehir Ticaret Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşmaya Alyüz ile avukatı ve pizza şirketinin avukatları katıldı. Kurye Burak S.’nin katılmadığı duruşmada tanıklar dinlendi. Tanıklardan Ç.E., kuryenin, pizzaya tükürdüğünü güvenlik kamerasında gördüğünü söyledi. Duruşma, 14 Kasım’a ertelendi.

Akyüz hakkındaki ‘şantaj’ ve ‘örgütlü dolandırıcılık’suçlamasıyla ilgili savcılıkça takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Pizzaya tükürdüğü öne sürülen Burak S. hakkında, Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek’ten iki yıldan 15 yıla kadar, ‘mala zarar vermek’ suçundan da dört aydan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı bildirildi. Davanın ilk duruşmasının görülmesine ilerleyen günlerde başlanacağı ve Burak S.’nin bu davada tutuksuz yargılanacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.