ÖZGÜR EVREN KIRDEMİR, “ÖNCE AVUKAT” DİYEREK BAŞKANLIĞA ADAY

Eskişehir’de 16 yıldır Avukatlık yapan Av. Özgür Evren Kırdemir, Ekim ayı içinde yapılacak Eskişehir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda Eskişehir Barosu Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

ÖZGÜR EVREN KIRDEMİR, “ÖNCE AVUKAT” DİYEREK BAŞKANLIĞA ADAY
24 Mayıs 2018 Perşembe 15:29


“Önce Avukat” mottosuyla yola çıkan Kırdemir, “baroda değişim” taleplerine kayıtsız kalmayarak aday olmaya karar verdiğini söyledi. Kırdemir “Özellikle gençlerden gelen değişim arzusu ile duayen avukatların, diyaloğa açık, benmerkezci olmayan, etkili ve güçlü bir yönetim kadrosu isteği, bu kararı almamdaki en büyük etken oldu. Hoşgörülü, kapsayıcı, kimseyi ötekileştirmeyen, adil, kavga etmeyen, tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla ve belediyelerle iş birliği içinde olan, hem gençlerden hem de kıdemli avukatlardan oluşan bir baro yönetim kurulu ile Eskişehir Barosu’na kayıtlı tüm avukatların, özlediği ve beklediği güçlü bir baro için, adayım” dedi.
Kırdemir, yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Baroda uzun süredir devam yönetim zihniyetinin, sadece isim değişikliği yaparak yönetime devam etme niyetinde olduğunu görüyorum. Bu yönetim şekli ve yapısıyla Eskişehir’de güçlü baroyu yaratmak mümkün değildir. Şimdi, yeni şeyler söylemek ve söylediğini yapmak gereklidir” diye konuştu.


ÖNCE AVUKAT
Av. Özgür Evren Kırdemir, “ÖNCE AVUKAT” diyerek çıktığı bu yolda, meslektaşlarının günlük yaşamına doğrudan ve etkili bir biçimde dokunan, onun ve ailesinin hayatını kolaylaştıracak, özellikle mesleğine odaklanarak, avukatlığını daha iyi yapmasını sağlayacak projeler geliştirdiğini söyleyerek, projelerini şu şekilde sıraladı;


Avukatların adliye bölgesinde yaşadığı otopark sorunu çözülecek.


Atıl durumda bulunan Baro Binası kullanılır hale getirilecek.


Küçük çocuğu olan meslektaşlarının, Adliye Sarayındaki işleri ve duruşmaları sırasında yararlanabileceği, çocuklarını güven içinde bırakabilecekleri Baro Çocuk Oyun Evi kurulacak.


Türkiye’de ve dünyada birçok örneği olan, mesleğe yeni başlayan genç avukatlara belirli bir süre için tahsis edilecek Genç Ofis, Baro Gençlik Meclisi yönetiminde açılacak.


Avukatların uzun süreli Schengen Vizesi almalarını sağlayacak Vize Kolaylığı Merkezi kurulacak.


Şehir Merkezi’nde 2 Eylül İş Merkezi’nde bulunan, ve zamanında Eskişehir’in duayen avukatlarından Eskişehir Barosu Eski Başkanı Av. Şahap Demirer’in bağışladığı, Staj Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis, meslektaşların aileleriyle birlikte kullanabileceği Eskişehir Barosu’na yakışan bir merkez haline getirilecek.


Meslektaşlarının ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak adına kurumsal indirimler, işbirliği ve ayrıcalıklar oluşturulacak.


Şehrimizin Spor Kulüpleri, Eskişehirspor ve Eskişehir Basket ile geliştirilecek kurumsal ilişkilerle, avukatlara özel yer tahsisi sağlanacak.


Avukatların şahsi araçlarına yönelik olarak “26 AVK …” plaka uygulaması başlatmak için girişimlerde bulunulacak.


Stajyer avukatlardan “Staj Kaidesi” adı ile ücret toplanması uygulaması kaldırılacak ve bugüne kadar alınan ücretler de, derhal iade edilecek.


Uzun süredir çıkarılamayan, bilimsel makaleler, Yargıtay içtihatları ve baro faaliyetlerinin duyurulduğu Baro Dergisi düzenli olarak çıkarılacak.


Aidat borcu olduğu gerekçesiyle, “hukuksuz olarak” verilmeyen “Görev Belgesi”, isteyen tüm meslektaşlara verilecek.


CMK sisteminde, diğer barolarca da uygulanan ”adil” bir yönetim sistemi kurulacak ve talep eden avukatlara “doğrudan ödeme” imkanı getirilecek.


Adli Yardım Sistemi şeffaflaştırılarak “adil” bir yönetim sistemi oluşturulacak.


Eskişehir Barosu Basketbol Takımı ile benzer sportif ve kültürel faaliyetler desteklenecek.

SENİN PROJEN BENİM PROJEM

Tüm bu projelerin yanı sıra, “Senin Projen, Benim Projem” anlayışıyla meslektaşlarından gelecek proje önerilerini de, “birlikte yönetim” ilkesi çerçevesinde değerlendirerek hayata geçireceğini söyleyen Kırdemir, “Eskişehir Barosu’nun özlem duyduğu şey, diyalog ve hoşgörüdür. Yeni dönemde, kavga etmeyen, benmerkezci olmayan, şehrin bütün unsurlarıyla barış ve iş birliği içinde olan güçlü bir yönetim için adayım” dedi.

Özgür Evren Kırdemir Kimdir ?

1977 yılında Eskişehir’de, Av. Şükrü Kırdemir ve Edebiyat Öğretmeni Fatma Kırdemir çiftinin ikinci oğlu olarak dünyaya gelen Av. Özgür Evren Kırdemir, Eskişehir Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 16 yıldır Eskişehir’de avukatlık yapan Kırdemir, Eskişehir Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Meşelik Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi, 2009 yılında kurucu başkanlığını yaptığı Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü üyesi ve Kamuya Yararlı Dernek statüsündeki, Eskişehir Verem Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanıdır. Bunların dışında sayısız dernek ve sivil toplum kuruluşu ile topluma yararlı çalışmalar yürüten Kırdemir, ileri derecede İngilizce bilmektedir. Av. Özgür Evren Kırdemir, Sevil Kırdemir’in eşi, Özgür Su Kırdemir’in de babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatma Kırdemir - 6 yıl önce
Yolun açık olsun oğlum.Seninle gurur duyuyorum.Sevgimle....