Özaydemir: Elbistan’a bak Alpu’dan vazgeç

Dünya Gazetesi’nden Tülay Taşkın’a termik santral ile ilgili olarak görüşlerini belirten Savaş Özaydemir, termik santrali bir macera olarak niteleyerek, “Afşin-Elbistan santralleri de böyle bir maceranın ürünüdür, oralar duman oldu, bakmaya dayanamazsınız” dedi.

Özaydemir: Elbistan’a bak Alpu’dan vazgeç
18 Kasım 2017 Cumartesi 15:41

Dünya Gazetesi’nden Tülay Taşkın, “Eskişehir termik santrali tartışıyor” başlıklı köşe yazısında ESO Başkanı Savaş Özaydemir’in görüşlerine de yer verdi. Bulunan kömür rezervinin düşük kalorili olduğunu ve çok derinde olduğunu belirten Özaydemir, “Bu kömürü çıkarmak için toprağı deşecekler ve tarım arazisini duman edecekler, çıkarmaya değmez.Bütün dünya artık bunları kapatıyor, yenilenebilir enerjiye dönüyor. Afşin-Elbistan santralleri de böyle bir maceranın ürünüdür, oralar duman oldu, bakmaya dayanamazsınız. Aynısının Alpu ovasına yapılması doğru değil, burası birinci derece tarım arazisidir, yazık olur” dedi.

Yazının tamamına ulaşmak için linki tıklayın

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.