ORMAN FİDANLIĞI YENİLENİYOR

Bir bölümü yeniden düzenlenen Orman Fidanlığı Mesire yerinde çalışmalar tamamlanmak üzere.

ORMAN FİDANLIĞI YENİLENİYOR
29 Mart 2019 Cuma 12:42

Eskişehir Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 1950’li yıllardan beri Eskişehir halkına hizmet veren Orman Fidanlığı Mesire yerinin bir bölümü bir süre önce bakıma alınmıştı. Diğer bölüm ise ücretsiz olarak halka hizmet vermeye devam etti. Yenilenmeye alınan kısımdaki çalışmalarda son noktaya gelindi. Yürüyüş yolları özel bir madde ile kaplanacak ve kısa süre içinde hizmete açılacak.

         Sahada bulunan ve devrilerek bazı kazalara sebep olan yaşlı ağaçlar sahadan çıkartıldı, çalı çırpı temizliği yapılarak yeni fidanlar dikildi. Kamelya, piknik üniteleri, barbeküler kondu. Mescit yapıldı. Tuvaletler yenilendi. Piknik yerinin ortasına yapay dere ve gölet yapılarak, porsuk çayından su basıldı. Uygun alanlar çimlendirildi. Mini bir futbol sahası ve basketbol sahası ilave edildi. Bütün bu çalışmalar sonucu mesire alanı, yılların yorgunluğunu üstünden atarak büyük bir değişim yaşadı ve adeta bir park güzelliğinde yeniden doğdu.

         Çalışmaların her aşamasını bizzat takip eden Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek “Eskişehirliler fidanlık mesire alanımızı çok beğenecekler. Burayı hizmete açtıktan sonra diğer kısmını da yenilemeye başlayacağız. Hemşerilerimizden bu güzelliğe sahip çıkmalarını istiyoruz. Geçmiş yıllarda çöplerin gelişi güzel atıldığını, piknik masalarının kırılıp mangal ateşinde yakıldığını gördük. Artık bu olumsuzlukları tekrar yaşamak istemiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.