Öğrenciler üniversitenin bölünmesine tepki gösterdi

Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesini içeren yasanın kabul edilmesine öğrenciler tepki gösterdi. A.Ü’lü öğrenciler bölünme yasasına tepki göstermek için KYK önünden başlayarak bir yürüyüş düzenledi.

Öğrenciler üniversitenin bölünmesine tepki gösterdi
10 Mayıs 2018 Perşembe 17:41

‘Üniversiteme dokunma, üniversiteler bizimdir’ şeklinde sloganlar atarak üniversite girişine kadar yürüyen öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Tuğçe Mutluay, bir gece yarısı önerge olarak sunulup komisyonda kabul edilen ve içinde Anadolu Üniversitesi’nin de bulunduğu 20 üniversitenin kurulması yönünde hazırlanan ve 16 üniversitenin bölünmesini içeren yasanın mecliste onaylandığını söyledi.

Büyük emeklerle kazanılan üniversitelerinin, siyasi çıkarlar ve imara açılacak alanlar için peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Mutluay, “İş bulmaya çalışan mezunların çalıştığı ya da çalışacağı projeler yeterli desteği görmeyecek. Sınıflar, laboratuvarlar ve gerekli donanım olmayacak. Yemekhane, kütüphane, havuz, engelli birimi, spor salonu vb. sosyal alanlar olmayacak. Sadece bir liraya günde üç öğün yemek, kütüphane, çorba hizmeti gibi faydalandığımız hizmet ve ayrıcalıkların hatıralar da kalacağı aşikârdır” dedi.

Bu sayılan hakların ellerinden alınmasını ve bu kararı onaylamadıklarını ifade eden Mutluay,” Bu karar meclisten geçse de üniversiteden, öğrencilerden geçmez. Bu kararın önüne geçmek için her yolu deneyeceğiz. Forumlarımıza da devam edelim. Direnmeye de devam edeceğiz. Gerekirse üniversitelerden ayrılmayacağız. Fakültelerimizi terk etmeyeceğiz. Şikâyet dilekçeleri yazacağız.  ” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.