ODUNPAZARI’NDAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE TAM DESTEK 

Odunpazarı Belediyesi, Serbest Basın Bürosu, Basın Parkı ve Uğur Mumcu Parkı ile basın emekçilerinin, basın ve ifade özgürlüğünün yanında olmaya devam ediyor. Eskişehir’de çalışan gazetecilerin mesleklerini rahatça yapabilmeleri için Serbest Basın Bürosu açan Odunpazarı Belediyesi, basın şehitlerini ve Uğur Mumcu’yu da unutmadı. 

ODUNPAZARI’NDAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE TAM DESTEK 
23 Temmuz 2019 Salı 15:54

Gazetecilerin baskıya uğramadan, özgürce çalışabildiği bir Türkiye isteyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’de görev yapan tüm basın emekçilerine“Serbest Basın Bürosu” ile hizmet veriyor. Basın şehitlerini de unutmayan Başkan Kurt, en temel insan hakları arasında olan ancak en çok saldırıya uğrayan ‘basın ve ifade özgürlüğüne’ dikkat çekmek için Basın Şehitleri Anıtı’nın da yer aldığı 10 bin 860 m2’lik Basın Parkı açtı. Gazeteciler ve basın özgürlüğü ile ilgili yaptığı konuşmalarda Anayasanın 28. Maddesi olan “Basın hürdür, sansür edilemez” bendini hatırlatan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu bendi parkın girişine yapılan tabelaya yazdırdı. Türkiye’nin aydınlık kalemlerinden Uğur Mumcu’yu da unutmayan Başkan Kazım Kurt, Göztepe Mahallesi’ne Uğur Mumcu Parkı açarak, Uğur Mumcu’nun içinde bombalı saldırıya uğradığı 06 YR 245 plakalı aracı ibret anıtı olarak sergiliyor. 

GAZETECİLERİN BULUŞMA NOKTASI OLDU
Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Eskişehir’de çalışan basın emekçileri için Serbest Basın Bürosu açtı. Bilgisayar, internet bağlantısı, gündem ve hatıra  panoları bulunan Serbest Basın Bürosu ile basın emekçileri yazın sıcaktan kışın da soğuktan korunabiliyor. Mini bir mutfağın da bulunduğu basın bürosunda, televizyon ve uydu hizmeti  de yer alıyor. Bu sayede büroya gelen basın mensupları ister yerel isterse yaygın kanallardan haber takibi yapabiliyor. Serbest Basın Bürosu bir süre sonra basın emekçilerinin buluşma noktası oldu. Birlikte kahvaltı yapan, çay kahve içen basın emekçileri, arkadaşlarının doğum  günlerini de burada kutluyor. Ayrıca, Serbest Basın Bürosu’nun duvarları, Eskişehir’deki gazete yöneticilerinin önemli gördükleri gazetelerin birinci sayfalarından oluşan cam panolarla süslendi. 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Uğur Mumcu’da unutulmayarak, duvara Mumcu’nun portresi asıldı. Serbest Basın Bürosu’nda mini bir kitaplığın yanı sıra, aylık çeşitli yayınlar ile günlük yerel gazeteler de yer alıyor. Hafta içi her gün 09.00 - 18.00 saatleri arasında açık olan Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Serbest Basın Bürosu; Porsuk Bulvarı Dilem Sokak, Çağlayan İş Merkezi, Kat 3, Daire 40 adresinde Eskişehir’deki tüm medya emekçilerine hizmet veriyor.

“BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ”
Odunpazarı Belediyesi,  Basın Parkı'nda peyzaj düzenleme çalışması yaparak parkı yeni ve modern bir görünüme kavuşturdu. Anayasanın 28. Maddesi olan “Basın hürdür, sansür edilemez” bendinin yazılı olduğu tabelanın yer aldığı Basın Parkı’na, basın şehitleri de unutulmayarak Basın Şehitleri Anıtı dikildi. Osmangazi Mahallesi, Çakmak Caddesi'nde bulunan parkta yeşillendirme ve genişletme çalışmaları kapsamında 4 bin 200 m2 olan eski park alanı 10 bin 860 m2’ye çıkarıldı. 

UĞUR MUMCUNUN ARACI İBRET ANITI OLARAK SERGİLENİYOR
Odunpazarı Belediyesi’nin basın emekçileri ilgili çalışmaları Serbest Basın Bürosu ve Basın Parkı ile sınırlı değil. Odunpazarı Belediyesi katledilişinin Türkiye’nin aydınlık kalemi Uğur Mumcu’yu unutmayarak, katledilişinin 23’üncü yıl dönümünde Uğur Mumcu Parkı açmıştı. Uğur Mumcu’nun içinde bombalı saldırıya uğradığı 06 YR 245 plakalı aracı da cam bir fanus içinde ibret anıtı olarak sergileniyor. Uğur Mumcu, katledildiği tarih olan 24 Ocak’ta ise bu parkta ibret anıtı önünde anılıyor. Anma törenlerinde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mumcu’nun aracının katliamın failleri bulunup, yargılanana ve gerekli cezalar verilene kadar bu parkta sergilenmeye devam edeceğinin altını çizdi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.