Odunpazarı tasarruf ediyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla belediye olarak yaptıkları tasarruf çalışmalarını açıkladı.

Odunpazarı tasarruf ediyor
31 Ekim 2019 Perşembe 13:46

Kurt, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, tasarruf önlemlerini şöyle sıraladı: “

-Göreve geldiğimizde belediyenin araçları (iş makineleri, çöp kamyonları, otobüsleri, binek araçları) kiralama yöntemiyle temin ediliyordu. Nisan 2014’ten bu yana 185 araçlık bir filo kurduk. Birkaç yılda ödenecek kira paralarıyla Odunpazarı'na 185 adet araç kazandırdık.

-Bu araçların tamir ve bakım masraflarını en aza indirmek için Ulaşım Hizmetleri Şantiyemizde Araç Bakım Atölyeleri açtık ve tüm araçların bakımını, akaryakıt ikmalini burada yapıyoruz. Zaman ve kaynak tasarrufu sağlıyoruz.

-Park ve Bahçeler Atölyelerini fabrika gibi işler hale getirdik ve çocuk oyun alanları haricinde tüm kent mobilyaları, kütüphaneler, büro mobilyaları, dolaplar, raflar, sanat eserleri, tiyatro dekoru, kamelyalar ve büstleri dışarıdan almak yerine kendimiz üretmeye başladık.

-Alpu Belediyesi ile yaptığımız protokolle, atıl durumdaki Beton Taş Kilit Taş Üretim Tesis ve ekipmanlarını kullanarak kendi taşımızı üretiyoruz. Fen İşleri şantiyemizde dubalarımızı da kendimiz üretiyor, ürünleri piyasanın 3'te biri fiyatına mal ediyoruz.

-Çavlum'da 230 bin m2'lik bir Fidan Üretim Tesisi kurduk. Fidan, rulo çim ve çiçek ihtiyacımızın tamamını buradan karşılıyoruz.

-Uygun olan mahallelerimize Eskişehir'in ilk Yeraltı Çöp Konteynerlerini yerleştirdik. Zamansız çöp çıkarmanın belediyeye maliyeti aylık 150 bin TL civarında. Bu çöp konteynerlerini yaygınlaştırarak zararın önüne geçmeyi planlıyoruz.

-Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün tasarlayıp ürettiği ve patentini aldığımız dış alan süpürgesi Woody ile %60'a varan tasarruf sağlıyoruz.

-Elektronik Belge Yazılım Sistemiyle (EBYS) tüm iç ve dış yazışmalarımızı elektronik ortamda yapıyoruz, kağıt tasarrufuyla ağaçların kesilmesini önlüyor ve suları kurtarıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.