ODUNPAZARI KADRO İÇİN SINAV ŞEKLİNİ BELİRLEDİ

Taşeron işçilere kadro için başvurular başlarken, gözler yapılacak sınava çevrildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadro için hem yazılı hem de sözlü sınav yapmayı düşündüklerini söyledi.

ODUNPAZARI  KADRO İÇİN SINAV ŞEKLİNİ BELİRLEDİ
07 Ocak 2018 Pazar 11:22

Taşeron işçilerin kadroya geçiş için başvuruları 11 Ocak Perşembe günü sona erecek. İşçilerin toplu olarak sürekli işçi statüsüne geçirilmesi işlemleri en geç 2 Nisan’da tamamlanacak.

Başvuruları devam eden taşeronla ilgili şu an en çok merak edilen, sınavın nasıl olacağı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hem yazılı hem de sözlü sınav yapmayı düşündüklerini belirterek, “Biz herhangi bir şaibe altında kalmak istemiyoruz. Yazılı sınavları yapacağız. Denetlemesi kolay olsun. Sözlü sınav yaptığımız zaman da kayıt altına alacağız. Herhangi bir itiraz sırasında haksızlık iddiasında bulunulmasın diye. Temizlik işlerinde özel olarak yazılı sınav yapmayacağız, uygulamalı olacak. Temizlikte yazılı olma ihtimali zayıf” dedi. 

Emekli yaşı gelenlerin kadroya alınmayacağını söyleyen Kurt, “Emekli olanlar hiçbir şekilde bu yasaya tabi olarak çalışamazlar. Bize bildirilene göre 75 civarında emekli çalışanımız var. SGK’dan teyit etmemiz lazım. Sayının artacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KADRO İÇİN TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?

2-12 OCAK Başvurular alınacak

12 OCAK-20 ŞUBAT Tespit komisyonu incelemesi yapılacak ve hak sahipleri ilan edilecek

21-23 ŞUBAT İtirazlar alınacak

24 ŞUBAT-2 MART İtirazlar incelenerek kesin liste hazırlanacak

3-22 MART Sınavlar gerçekleştirilecek

23-26 MART Sınav kuruluna itiraz edilebilecek

27-31 MART İtirazlar incelenerek son liste hazırlanacak

2 NİSAN Kadroya geçişler tamamlanacak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.