Odunpazarı aileleri yalnız bırakmıyor...

Kadın ve Aile Hizmetleri bünyesinde 7 birimde gerçekleştirilen çalışmalarla Odunpazarı Belediyesi dikkat çekiyor.

Odunpazarı aileleri yalnız bırakmıyor...
24 Eylül 2018 Pazartesi 15:05

Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadın birimi ile kadınlara; kadın sağlığı başta olmak üzere birçok konuda eğitimler verdi. Verilen eğitimlere 826 kadın katılırken, kadınların sosyalleşerek birlikte zaman geçirmeleri için geziler düzenlendi. Kadınlar birlikte tiyatro izlemeye giderek, eğlenceler düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kadınlar için düzenlenen bu etkinliklere 3 bin 900 kadın katıldı.

SOBE YARDIMA KOŞTU

Odunpazarı Belediyesi, Sağlık Odunpazarı ile Evinizde (SOBE) Projesi ile ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üzeri bireylere yardım eli uzatmaya devam etti. Yıl boyunca 2 bin 163 ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü bireylerin yanında olan SOBE Birimi, düzenli aralıklarla 65 yaş ve üstü bireyleri ziyaret etti. SOBE ekipleri,  ziyaretler sırasında 65 yaş ve üstü bireylerin sağlık kontrollerini, şeker tansiyon ölçümlerini, kişisel bakımlarını ve ev temizliklerini yaptı. Ayrıca SOBE, ihtiyaç halinde

geliri olmayan yaşlıların evlerinde boya, badana ve tadilat yaparak; gıda desteği, kılık kıyafet ve ev eşyası desteği sağladı.

KOCA ÇINAR YAŞAM MERKEZİ YAŞLILARIN YAŞAM KAYNAĞI OLDU

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaşlılar için hayata geçirdiği bir diğer projede Koca Çınar Yaşam Merkezi oldu. Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içine inşa edilen Koca Çınar Yaşam Merkezi, 17 Şubat 2017 tarihinde açıldı. Odunpazarı’nda yaşamını sürdüren yaşlıların yaşam kaynağı olan Koca Çınar Yaşam Merkezi’nde yaşlıların yaşam kalitelerini arttırmak için çeşitli eğitim çalışmaları, seminer, gezi gibi etkinliklerin düzenlendi. Koca Çınar Yaşam Merkezi’nden düzenli olarak 104 kişi faydalandı.

47 KİŞİYE TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

Odunpazarı Belediyesi, engelli bireylerin yanında olmaya devam etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Engelli Birimi, 47 kişiye tekerlekli sandalye yardımı yaptı. Engelli bireylere yönelik etkinliklerden ise 500 kişi faydalandı.

ENGELSİZ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ AÇILDI

Engelli bireyler için engelsiz parklar yapan, belediye binasına hissedilebilir yüzey yerleştiren, bina içindeki tabelalarda Latin Alfabesi ile Braille alfabesini birlikte kullanan; işaret dili atölyeleri açan Odunpazarı Belediyesi son olarak Yenikent Mahallesi’ndeki Seramik Park’a Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi açtı. Çeşitli atölye çalışmalarının gerçekleştiği Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde; dans, halk oyunları, seramik, el sanatları ve spor gibi grup etkinlikleri yapılıyor. Kütüphane ve kafeteryası bulunan Engelsiz Kültür Sanat Merkezi, engelli ailelerine psikolojik danışmanlık hizmeti de veriyor.

546 KİŞİYE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VERİLDİ

Odunpazarı Belediyesi’nin ücretsiz verdiği olarak verdiği psikolojik danışmanlık hizmeti çalışmaları 5 yıl boyunca devam etti. 546 kişiye uzman psikologlar tarafından, “Çocuk danışmanlığı, ergen danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı, grup terapisi, aile terapisi, sınav kaygısı, stresle başa çıkma, uyum sorunları, kişilik testleri” gibi danışmanlık hizmetleri verildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü psikolojik danışmanın yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri de verdi. Uzman psikologlar tarafından verilen eğitimlerden 264 kişi yararlandı.

1618 AİLEYE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİNE GİDİLDİ

Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ve Kadın Aile Müdürlüğü tarafından organize edilen “Hoşgeldin Bebek” projesi devam etti. Proje kapsamında Kadın ve Aile Müdürlüğü, Odunpazarı İlçesi içerisinde bebek sahibi olan bin 618 aileyi ziyaret ederek, ailelere Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un selamı ile birlikte, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediye paketini takdim etti. Odunpazarı Belediyesi, 2017 yılı Ocak Ayın’dan beri Odunpazarı İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden yeni doğan bilgisi alamazken, Hoş Geldin Bebek projesini kendi çabaları ile yürütmeye çalışmaktadır.

 

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLSÜN DİYE…

Türkiye’nin aydınlık geleceğine yatırım yapan Odunpazarı Belediyesi, çocuklar için çalışmalarına devam etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren çocuk birimi, 3 çocuk merkezi bir de kreş ile çalışmalarını yürütüyor. Oyun Pazarı Gündüz Bakım Evi ve Kreşi’ne beş yılda 114 öğrenci kayıt oldu. Emek Mahallesinde pazara giden annelerin çocuklarını güvenle emanet etmeleri için 17 Ocak 2017 tarihinde açılan Emek Nar Tanem Oyun Evi’ne açıldığı günden beri 2 bin 186 çocuk faydalandı. Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için açtığı merkezlerden biri de Emek Oyuncak Kütüphanesi. Kazım Kurt’un belediye başkanı seçildiği günden beri Emek Oyuncak Kütüphanesi’nden 176 çocuk yararlandı. Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için hayata geçirdiği merkezlerden birisi de Zeytindalı Çocuk Merkezi. Zeytindalı Çocuk Merkezi’nden açıldığı günden bu güne kadar 4 bin 207 çocuk faydalandı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.