O okul için açıklama geldi

ESKİŞEHİR’de yaşayan Irak vatandaşlarına yönelik olarak ‘Arapça’ eğitim verecek olan Özel NabaaAlhayat Karma Lisesi açılıyor.

O okul için açıklama geldi
13 Ekim 2018 Cumartesi 18:33

Eskişehir Şahintepesi Mahallesi’nde önümüzdeki hafta eğitime başlayacak olan ve Irak vatandaşı çocuklarına Arapça eğitim verecek okulun açılıyor olması mahallede şaşkınlık yarattı. Sopsyal medyada çok tartışan konu ile ilgili İL Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’den açıklama geldi. Okulun uluslar arası eğitim antlaşmasına uygun olarak açıldığını belirten Özen,  “Okul milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile açılıyor. Uluslar arası eğitim antlaşmalarına uygun bir özel okul olmakla birlikte Eskişehir’deki Iraklı çocukların eğitimi için açılacak. Bizim dış ülkelerdeki okullarımız gibi. Biz nasıl diğer ülkelerde kendi dilimizi tabelalara yazıyorsak bu okulda böyle. Çalışanları bakanlık onayı ile çalışıyor. Bu okul Irak’ta yapılacak sınavlara hazırlanmak isteyen Iraklı çocuklar içindir. Eskişehir’de çok sayıda Iraklı çocuk var. Bunların bir kısmı kendi dillerinde eğitim görmek isterlerse bu okulu tercih edebilecek” dedi.   
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.