O İMZA BÜYÜKŞEHİRİN YETKİSİNİ ELİNDEN ALDI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Mihalgazi ilçesi ile ilgilenmediği ve bu yüzden de Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün’ün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden destek almak zorunda kaldığı iddialarıyla ilgili haberlere Büyükşehirden yanıt geldi.

O İMZA BÜYÜKŞEHİRİN YETKİSİNİ ELİNDEN ALDI
12 Ocak 2018 Cuma 16:42

Büyükşehir Belediyesi Mihalgazi İlçesi ile ilgilenilmediği yönündeki iddialara yanıt verdi. 9 Mayıs 2017 yılında belediye meclisinde AK Partililerin oyları ile mecliste alınan kararı hatırlatan açıklamada şu ifadelere yer verildi;“Mihalgazi ilçesindeki bulvar cadde, yol ve sokakların hangi belediyenin sorumluluğunda olduğu konusu Büyükşehir Belediyesi’nin 09 Mayıs 2017 tarihli meclis toplantısında alınan kararla belirlenmiş ve Mihalgazi İlçe merkezindeki yolların tamamının sorumluluğu AKP’li Meclis Üyelerinin oyları ile Mihalgazi Belediyesi’ne verilmiştir. Söz konusu karara CHP’li Meclis Üyeleri karşı oy kullanmış ve konu yargıya taşınmıştır.  Konu mecliste oylanmadan önce AKP’li çoğunluğun hakim olduğu ilgili komisyonda görüşülürken, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, komisyona imzası ile gönderdiği haritada ilçe merkezindeki yolların tamamının Mihalgazi İlçesine bırakılmasını istemiş ve komisyon da bu yönde karar almıştır. Bu karar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin Mihalgazi İlçe Merkezindeki yollara müdahale yetkisi meclis kararıyla ortadan kaldırılmıştır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi İlçesinde sadece köy (yeni mahalle) yollarından sorumludur ve bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından 2017 yılında Mihalgazi ilçesinde 20 bin 540 kg rotmiks, 1 milyon 114 bin 820 kg asfalt yama, 1 milyon 565 bin 980 kg mekanik malzeme kullanmıştır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.