Mutlu Çocuklar, Mutlu Odunpazarı

Odunpazarı Belediyesi “mutlu çocuklar” için çalışmalarına devam ediyor. Kreş, oyuncak kütüphanesi, çocuk merkezi, oyun evi, kütüphaneler ve yaz okulları… Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için yaptığı çalışmaların başlıcaları. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Spor Müdürlüğü ile çocuklara hizmet eden Odunpazarı Belediyesi, 2017 yılında da Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam etti.

Mutlu Çocuklar, Mutlu Odunpazarı
01 Ocak 2018 Pazartesi 11:05

Çalışmalarını Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürüten Odunpazarı Belediyesi, Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi, Emek Oyuncak Kütüphanesi ve Zeytindalı Çocuk Merkezi, Emek Nar Tanem Oyun Evi’nde çocuklara hizmet veriyor. “Çocuklar bugünümüz, çocuklar yarınımız” düşüncesi ile çalışmalarına devam eden Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; Oyunpazarı, Oyuncak Kütüphanesi, Zeytindalı ve Nar Tanem Oyun Evi’nde çocukların, öğretmenler eşliğinde sosyalleşmelerine, gelişimlerine katkı sağlayacak programlar uyguluyor.

7 SINIFTA 117 ÇOCUĞA EĞİTİM-ÖĞRETİM
Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi 2014 yılı Aralık ayında faaliyete geçti. 2015 yılında binanın üst katının da faaliyete geçirilmesi ile Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi çocuklar için daha uygun hale geldi. 2017 yılında Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde 7 sınıfta 117 öğrenci öğrenciye tam gün eğitim-öğretim verildi. Odunpazarı Belediyesi personelinin çocuklarının öncelikle yararlandığı Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz


Bakımevi ve Kreşi’nde 14 öğretmen görev yaptı. Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde etkinlikler ise sınıflarda plan -program dâhilinde, çocukların yaş grupları da dikkate alınarak sürdürülüyor. 3-6 yaş grubu öğrencilerin araştırma, inceleme, problem çözme, yaratıcılık, iletişim ve büyük-küçük kas gelişimlerini destekleyici; doğaya ve insana saygılı, empatik düşünce sistematiğine sahip bireyler olarak yetişmeleri için çaba harcanıyor. Çocukların farklı alanlara ilgilerini arttırmak için konuk yazarlarla söyleşiler, doğa ve müze gezileri düzenleniyor. Tiyatro etkinliklerine katılımları sağlanan çocuklar, haftada bir gün de spor salonunda spor yapıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ
Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için yaptığı çalışmalardan biri de Emek Oyuncak Kütüphanesi.  Kazım Kurt Odunpazarı Belediye Başkanı seçildikten sonra yenilenen ve geliştirilen Emek Oyuncak Kütüphanesi’nde, çocuklar kütüphanede bulunan oyuncaklarla keyfince oynuyor. Oyuncak Kütüphanesi’nin çocuklar için gerçekleştirdiği çalışmalar bunlarla sınırlı değil. Oyuncak Kütüphanesi’nde zaman zaman davet edilen uzmanlarla müzik, kukla, akıl oyunları atölyeleri yapılıyor. Oyuncak Kütüphanesi’nde sadece çocuklar için etkinlikler düzenlenmiyor, çocuk kitapları yazarları ile yapılan söyleşilere anne ve çocukları birlikte katılabiliyor. Annelerin ilgi alanlarına yönelik fotoğrafçılık, dikiş-el işi atölyeleri düzenlenirken, anne-baba ve çocukların birlikte katıldığı tiyatro, sinema, müze, bilim-kültür, doğa gezileri de hem ailelerin hem çocukların ufkunun gelişmesine katkı sunuyor.

ZEYTİNDALI ÇOCUK MERKEZİ
Odunpazarı Tarihi Bölge’yi ziyaret eden ailelerin ziyaretleri sırasında çocuklarını bırakabilecekleri eğlenceli ve emniyetli bir alan yaratmak için kurulan Zeytindalı Çocuk Merkezi sayesinde, aileler çocuklarını buraya teslim edip bölgeyi daha rahat ve uzun süreli gezebiliyor. Çocukların okuma ve araştırma alışkanlıklarını arttırmak için Zeytindalı’nda da oyuncak kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi bulunuyor. Zeytindalı’nda ayrıca bir de satranç

eğitim odası da bulunmakta. Bu odada çocuklara yıl boyunca satranç atölye çalışması yapılırken, Zeytindalı’nda çocuklar için bir de akıl oyunları atölye çalışması gerçekleştirilmekte.

NAR TANEM OYUN EVİ
Nar Tanem Oyun Evi, Emek Mahallesi’nde Salı günü kurulan semt pazarına giden annelerin, pazar alışverişlerini daha rahat yapabilmeleri için açıldı. Pazar alışverişi yapmak için Emek Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’ne gelen anneler, bir buçuk saatliğine 2-10 yaş arası çocuklarını Nar Tanem Oyun Evi’ne bırakabiliyor.  Nar Tanem Oyun Evi sayesinde kadınlar pazar alışverişini hem daha kolay yapıyor, hem de daha az yoruluyor. Anneleri pazar alışverişi yaparken çocuklar da; kaliteli bir ortamda, eğlenceli vakit geçiriyor.

PARKLARA VE 13 MAHALLEYE KÜTÜPHANE
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Odunpazarı Belediyesi, Kütüphane Müdürlüğü ile de çocuklara hizmet ediyor. Uğur Mumcu Parkı, Basın Parkı ve Öğretmenler Parkına çocuklar için de Açıkhava Kütüphanesi açan Odunpazarı Belediyesi, 11 ayrı mahallede bulunan kütüphanelerde başta çocuk ve gençler olmak üzere tüm Eskişehirlilere hizmet ediyor.

TATİLDE DE KENDİLERİNİ GELİŞTİRSİNLER DİYE ‘YAZ OKULLARI’
Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için gerçekleştirdiği çalışmalar Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi, Emek Oyuncak Kütüphanesi ve Zeytindalı Çocuk Merkezi, Emek Nar Tanem Oyun Evi ya da kütüphanelerle de sınırlı değil. Odunpazarı Belediyesi Spor Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çocukların tatil yaparken de kendilerini geliştirmeleri için yaz okulları açtı. Basketbol, voleybol, tenis gibi spor branşlarında derslerin verildiği bu yaz okullarında, hem çocukların derslerine katkı sağlayacak hem de çocukların sosyalleşmelerini sağlayan eğitimler verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.