Meteorolojiden Eskişehir için yağış uyarısı

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre; bölgemizin Orta Akdeniz’den gelen yağışlı sistemin etkine girmesi bekleniyor.

Meteorolojiden Eskişehir için yağış uyarısı
26 Kasım 2018 Pazartesi 11:40

Yapılan son değerlendirmelere göre; Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin ve beraberinde güney-güneybatılı (Kıble ve lodos) rüzgârların etkisine gireceği, hava sıcaklıklarının artacağı tahmin ediliyor.

Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkacak olan hava sıcaklıklarının, Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisiyle hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Pazartesi ve Salı günü bölge genelinin aralıklı ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba ve Perşembe Bursa, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Cuma günü ise Eskişehir, Kütahya, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yüksek ve dağlık kesimlerinin (Rakımı 1200 metre ve üzeri olan yerlerin) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.