Meteoroloji duyurdu: Kar geliyor

Meteoroloji’nin yayınladığı son hava tahmin raporunda yurdun birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı havanın hakim olacağı ve yağışların yer yer kara dönüşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji duyurdu: Kar geliyor
12 Kasım 2018 Pazartesi 11:03

Kasım ayı kendini hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıkları gittikçe düşüyor. Yeni haftada ise hafta boyunca soğuk hava kendisini gösterecek. Eskişehir’de Perşembe ve Cuma günü hava sıcaklığı -2’lere kadar düşerken  kar ve sağanak yağış etkili olacak.

Pazartesi günü Karadeniz Bölgesi’nde etkili olacak sağanak yağış cuma gününe kadar tüm yurdu etkisi altına alacak. Salı günü Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan’a kar yağacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde güneşli hava etkisini gösterecek fakat İstanbul’da sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Sinop çevreleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.