Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı!

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre; Eskişehir, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı!
05 Aralık 2018 Çarşamba 18:32

Eskişehir Valiliği’nden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisine girmiş bulunmaktadır. Halen ilimiz genelinde devam eden yağmur şeklindeki yağışların, gece saatlerinden itibaren yüksek kesimlerden başlamak üzere zamanla il genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği tahmin edilmektedir. Kar yağışının Perşembe (06.12.2018) günü gece saatlerine kadar devam ettikten sonra Cuma (07.12.2018) günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Soğuk havanın Pazar Gününe ( 09.12.2018 ) kadar devam etmesi, Perşembe gününden itibaren ise gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede ( 3 ila 7 oC ) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın ise kuzey ve batı ( karayel ) yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli (20-50 km/s) olarak eseceği tahmin edilmektedir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.